22.1 C
De Bilt
vrijdag, 12 augustus 2022

Bord educatieve wandelroute in Noorderplantsoen onthult door wethouder Carine Bloemhoff

Groningen – Wethouder Carine Bloemhoff van Onderwijs heeft vrijdag 1 juli, in aanwezigheid van leerlingen van de nabijgelegen Nassauschool, een bord met een vernieuwde educatieve wandelroute in het Noorderplantsoen onthuld. De wandelroute bestaat uit 124 paaltjes, waarop een QR- code staat vermeld.

Educatieve wandelroute

Via deze QR-code worden basisschoolleerlingen geïnformeerd over de natuur en cultuurhistorische zaken in het Noorderplantsoen. Wethouder Carine Bloemhoff: “Al wandelend doen kinderen natuurervaringen op en zijn er speciale opdrachten in de route verwerkt. Daarmee ondersteunt deze route de natuureducatie in het basisonderwijs. Het is een ontzettend leuke route die ik iedereen aanraad om eens te doen”.  Overigens: ook zonder opdrachten is de route geschikt voor volwassenen en kinderen.

Het bord met de wandelroute start bij eetcafé Zondag aan de Kruissingel 1 in het Noorderplantsoen. Bij eetcafé Zondag zijn er tijdens openingstijden voor wandelaars zonder smartphones papieren routes af te halen. Met de vernieuwde educatieve wandelroute is de 30 jaar oude bomenroute gemoderniseerd. De route is gefinancierd vanuit het nationaal programma onderwijs. Dit zijn gelden van het rijk voor herstel en ontwikkeling van het onderwijs na corona. Naast Groningen krijgen einde van het jaar ook Haren en Ten Boer een educatieve natuurroute.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio