Borgplateau De Wiardt geopend door Wethouder Chakor en buurtbewoner

Groningen Donderdag 4 november 2021 aan de vijver – op de kruising tussen de Hora Siccemasingel en Werumeus Buningstraat – in de wijk De Wijert heeft wethouder Chakor samen met een betrokken buurtbewoonster borgplateau De Wiardt geopend.

Een aantal jaren geleden was de eendenplateau aan de Hora Siccamasingel toe aan een grondige onderhoudsbeurt. Bij de plannen hiervan gaven stadshistorica aan dat onder het plateau een historische plek schuilgaat: de fundamenten en kelder van een borg, bekend als Huis ‘De Wiardt’, waar de wijk naar vernoemd is.

Borgplateau De Wiardt

Bewoners uit de wijk, verenigd in de bewonersorganisatie Platform de Wijert, wijkcomité Helpman en samenwerkingsverband Wijkdeal De Wijert, kwamen in samenwerking met de gemeente tot een gezamenlijk ontwerp van het nieuwe eendenplateau waarbij de historie van de borg zichtbaar is gemaakt.

Er is gekozen voor een plateau met een laag gedeelte ervoor. Om het plateau is de indeling van de oude kelders weergegeven. Dit wordt bereikt met niveauverschil en steenkorven. Het wordt compleet gemaakt met een verlaagd entree ervoor en drie nieuwe zitbanken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img