15.6 C
De Bilt

Buddy-project Delfzijl verder wegens succes

Delfzijl – In 2017 is de gemeente Delfzijl gestart met een buddy-project waarbij werkgevers zich als een soort mentor verbinden aan werkzoekenden. Dit project is zo succesvol, dat de samenwerkingspartners weer op zoek zijn naar nieuwe buddy’s.

Laatste zetje nodig

‘Het is zeker niet de bedoeling dat werkgevers hen te werk stellen in hun eigen bedrijf,’ legt wethouder Meindert Joostens uit. ‘Waar het vooral om gaat, is dat de ervaren ondernemer in gesprek is met iemand die nog het laatste duwtje nodig heeft om een baan te vinden.’

Succesformule

Dat dit een succesformule is, blijkt uit de cijfers: van de 23 deelnemers hebben negen een baan ge-kregen, vier hebben een werkervaringsplek, zes zitten nog in een sollicitatieprocedure, bij vier is het (nog) niet gelukt werk te vinden. De groep werkzoekenden was divers: van HBO’ers tot alleenstaande moeders die al enige jaren thuiszitten.

Kracht project is persoonlijk contact met werkzoekende

Ook ondernemers zijn enthousiast. ‘Persoonlijk contact, dat is de kracht van het buddy-project,’ zegt John Meijer van het bedrijf Veolia uit Delfzijl én buddy. ‘Naast het coachen van een werkzoekende bij het vinden van een baan, bied je een luisterend oor, bespreek je persoonlijke drijfveren en geef je tips. Soms houd je iemand ook een spiegel voor. Praten met en niet over, dat ervaart een werkzoekende als heel plezierig. De reden dat Veolia meedoet aan het project is dat we het heel belangrijk vinden om op lokaal niveau onze maatschappelijke verantwoordelijkheid te laten zien.’

Verlengd

Wegens het succes is na de evaluatie van dit eerste jaar besloten met een nieuwe groep te starten. Een werkgever/ondernemer die mee wil doen aan het project kan zich bij de heer B. Hermelink, gemeente Delfzijl aanmelden via b.hermelink@delfzijl.nl. Een werkzoekende kan hiervoor bij zijn werk-coach terecht. Voor zowel de werkzoekende als de ondernemer/werkgever zijn aan deelname geen kosten verbonden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio