13.1 C
De Bilt

Campagne werving vrijwilligers Midden-Groningen

Gemeente Midden-Groningen heeft samen met Huis voor de Sport Groningen en Kwartier Zorg & Welzijn een communicatiecampagne opgezet om inwoners te stimuleren vrijwilligerswerk te doen. Vanaf vandaag start de campagne met een video van Tik Tok Tammo. Hij gaat langs bij verschillende verengingen en organisaties en laat op ludieke wijze zien hoe leuk vrijwilligerswerk is en dat er altijd wel iets is wat bij je past.

Aanleiding en doel van de campagne

Een aantal verenigingen en organisaties gaven aan een groot tekort te hebben aan vrijwilligers. Dit bleek een breed gedeeld probleem op het gebied van sport, cultuur en welzijn. Om deze reden hebben de gemeente Midden-Groningen, Huis voor de Sport Groningen en Kwartier Zorg & Welzijn de handen ineengeslagen en een campagne bedacht om de verenigingen en organisaties te ondersteunen in hun zoektocht naar vrijwilligers. De campagne brengt vrijwilligerswerk als vrijetijdsbesteding onder de aandacht door de leuke kanten ervan te laten zien en te benadrukken dat hoe klein of groot je bijdrage ook is je altijd iets kunt doen wat bij je past.

Start campagne vrijdag 29 september

De campagne start vandaag met de video van Tik Tok Tammo over vrijwilligerswerk. Ook hangen er vanaf deze datum A0 posters in en rond de dorpen van Midden-Groningen met onze lokale vrijwillige helden. Deze posters verschijnen vanaf deze datum ook regelmatig en lokale media. Daarnaast is er op donderdag 5 oktober vanaf 19.30 uur een vrijwilligersavond voor 

besturen/coördinatoren van vrijwilligersorganisaties in Dorpshuis De Ruyten, Ruitenweg 39, Froombosch.

Communicatiemiddelen mogen gratis gebruikt worden

Op de website www.midden-groningen/vrijwilligerswerk.nl staan contactgegevens voor inwoners die een rol willen oppakken op het gebied van vrijwilligerswerk. Ook staan daar voor verenigingen en organisaties handige bestanden op het gebied van vrijwilligerswerk en is het campagnemateriaal (zoals de posters) op deze website te vinden.

Wethouders Annemiek Hoesen en Evert Offereins: “Vrijwilligerswerk is zo ontzettend belangrijk voor het behoud van verenigingen, culturele activiteiten en het bieden van goede zorg. Vrijwilligers zorgen dat activiteiten door kunnen blijven gaan, onderhouden de accommodaties en zorgen met hun oprechte aandacht dat iedereen gehoord en gezien wordt. We zien regelmatig dat ze het ook met zoveel plezier doen en er zoveel uit halen. De een haalt zijn sociale contacten aan, de ander doet werkervaring op met een bestuursfunctie en zo zijn er veel meer redenen om een vrijwillige taak op te pakken. Hoe groot of klein deze vrijwillige bijdrage ook is, het wordt enorm gewaardeerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio