16.2 C
De Bilt

Dag van het Sportpark 1 juli 2023 in Midden-Groningen

Op zaterdag 1 juli wordt de tweede editie van de Dag van het Sportpark georganiseerd. Dit vindt plaats vanaf 10 uur op het Sportpark Henk Bruins in Sappemeer. Er is veel te zien en te doen deze dag. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld kennis maken met verschillende sporten, zoals voetbal, volleybal, bootcamp tennis en tafeltennis. Ook worden er verschillende activiteiten met de buurtsportcoaches georganiseerd. Deelname aan alle activiteiten en demonstraties is gratis.

Dag van het Sportpark door samenwerking tussen sportorganisaties

Team Sport en Bewegen van gemeente Midden-Groningen organiseert deze dag samen met verschillende sportverenigingen. HSC, NOHN, Krathos, Argus en Lets Move verzorgen verschillende activiteiten waarbij bezoekers mooie prijzen kunnen winnen. De sportverenigingen willen de bewoners van Sappemeer kennis laten maken met de vele mogelijkheden van het sportpark Henk Bruins. Iedereen kan meedoen: er zijn activiteiten voor kinderen, jongeren, volwassenen en mensen met een (verstandelijke) beperking.

Positieve invloed op de leefstijl en gezondheid van inwoners

Met deze samenwerking bundelen de sportverenigingen hun krachten om aan iedereen te laten zien hoe mooi het is om te sporten en bewegen. Voordeel voor de inwoners is dat ze makkelijk kunnen deelnemen aan activiteiten. Ook komen ze hierdoor vaker samen op het sportpark Henk Bruins waardoor meer sociale samenhang en binding ontstaat. Het uiteindelijke doel is dat deze gezamenlijke aanpak tussen sport, gezondheid en welzijn een positieve invloed heeft op de leefstijl en gezondheid van de inwoners van Sappemeer.

Wethouder Annemiek Hoesen: “Veel sportverenigingen hebben het zwaar door de effecten van corona en de inflatie. Door de krachten te bundelen ontstaan mooie ontwikkelingen en kansen voor sportverenigingen en parken. Dit leidt tot duurzame initiatieven voor de toekomst, mooie samenwerkingsverbanden en stimulerende activiteiten die alle inwoners een mogelijkheid bieden sportief bezig te zijn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio