2.1 C
De Bilt

De Zwarte Hond gaat Kindcentrum Muntendam ontwerpen voor gemeente Midden-Groningen

Vandaag hebben wethouder Erik Drenth van gemeente Midden-Groningen en architect Henk Stadens van De Zwarte Hond de overeenkomst voor het ontwerp van Kindcentrum Muntendam getekend. Hiermee is ook het startsein gegeven voor het ontwerptraject.

Wethouder Erik Drenth: “Ik feliciteer De Zwarte Hond en zie uit naar hun ontwerp voor het kindcentrum Muntendam. In dat kindcentrum komen onderwijs en opvang voor kinderen van 0 tot en met 13 jaar samen op één plek: een belangrijke en mooie voorziening voor de toekomst.”

Aanbestedingstraject gewonnen door De Zwarte Hond

De Zwarte Hond is als winnaar uit de bus gekomen na een aanbestedingtraject. Tijdens het aanbestedingstraject gaven vier architecten hun visie op de nieuwbouw. De Zwarte Hond is door de scholen, kinderopvang en gemeente hierbij als beste architect voor het Kindcentrum Muntendam uit de bus gekomen.

Scholen en kinderopvang op één locatie

Kindcentrum Muntendam wordt een nieuw gebouw op de locatie van de eerdere sporthal de Ruitershorn, tegenover OBS Menterhorn. De openbare basisschool Menterhorn en de christelijke basisschool De Parel komen samen als twee zelfstandige scholen in het nieuwe gebouw. Ook kinderopvang KaKa heeft er straks hun thuis. Op 30 november besluit de gemeenteraad of er ook een gymzaal moet komen.

Ervaren samenwerkingspartner

De Zwarte Hond heeft veel ervaring met het ontwerpen van kindcentra, ook in Midden-Groningen. Zo hebben ze bijvoorbeeld het kindcentrum Zuiderkroon in Hoogezand ontworpen. Daarnaast zijn zij ook de architect van het Huis van Cultuur en Bestuur.

Voor meer informatie

Alle informatie, actualiteiten en ontwikkelingen rondom het ontwerp en de bouw van het nieuwe kindcentrum is te vinden op www.midden-groningen.nl/kc-muntendam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio