1.4 C
De Bilt

Eigen website voor Eemsdelta Campus

De Eemsdelta Campus in Appingedam heeft sinds vandaag een eigen website. Op www.eemsdeltacampus.nl zijn de ontwikkelingen van dit unieke project in Appingedam te volgen. De bouw van de onderwijscampus start begin 2021. Op de website is informatie te vinden over het ontwerp van de schoolgebouwen en de samenwerkingspartijen. Daarnaast worden er op het campusterrein allerlei activiteiten georganiseerd, die ook via de website te volgen zijn. Naar verwachting opent de onderwijscampus in het schooljaar 2022/2023 haar deuren.

Website

De Eemdelta Campus komt op de plek van zorgcentrum Solwerd. Op de campus is ruimte voor 1.700 leerlingen van vier scholen: de George Martens School, het Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum, het Theda Mansholt College en Noorderpoort. Het gebied rondom de onderwijscampus wordt ontwikkeld tot een educatief landschap, een ruimte voor recreatie, sport en samenwerkingsvormen tussen de scholen, verenigingen en bedrijven uit de regio. Op de onderwijscampus komt bijvoorbeeld een nieuwe sportaccommodatie waar clubs en verenigingen gebruik van kunnen maken.

Meerdere gebouwen


Elk schooltype, havo/vwo, (v)mbo en praktijkonderwijs heeft straks haar eigen gebouw met een eigen ingang. Naast deze drie gebouwen zijn er nog drie gemeenschappelijke gebouwen: Kunst en Science, de werkplaats voor technische opleidingen en het sportcomplex. Deze drie gebouwen zijn in de avonduren en in het weekend beschikbaar voor meerdere gebruikers. De leerlingen worden nauw betrokken bij de ontwikkelingen van de campus. Daarvoor is er een video gemaakt waarin zij vertellen wat zij van de plannen vinden. Bekijk de video op: https://youtu.be/R9lM9yd7Dzw

Samenwerking


De onderwijscampus is een gezamenlijk initiatief van de gemeenten Delfzijl en Appingedam, de
Stichting Voortgezet Onderwijs Eemsdelta en Stichting Noorderpoort. Stichting Voortgezet Onderwijs
Eemsdelta is verantwoordelijk voor de bouw van de gebouwen. De gemeente Appingedam werkt aan
de indeling en inrichting van het gebied buiten de campus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio