Experts in Tijd voor Trash Talkshow: hoe wordt Groningen Afvalvrij?

Groningen – In de afsluitende Trash Talkshow worden de eerste resultaten besproken, na een week lang ideeën en meningen op te hebben gehaald in de wijken en dorpen van de gemeente Groningen. Hoe zorgen we samen voor minder afval? Wat gaat werken en wat niet? En hoe nu verder?

In gesprek met experts

In deze Trash Talkshow gaat Lara Harbers in gesprek met experts om de eerste resultaten te duiden. Wat adviseren zij? Met Kees Keizer, adviseur en onderzoeker op het gebied van gedrags- en belevingsbeïnvloeding aan de Rijksuniversiteit Groningen, Koos van Dael, adviseur bij Van Afval Naar Grondstof, Willem Groeneveld, journalist en blogger over zwerfvuil en wethouder Glimina Chakor, verantwoordelijk voor het afvalbeleid in Groningen. Daarnaast is onze stadsdichter Myron Hamming van de partij met een unieke performance en hartenkreet!

Winnaar van de Afvalchallenge

Naast het gesprek over afval wordt ook de winnaar van de Afvalchallenge 2021 bekendgemaakt. Welk van de vijf deelnemende huishoudens heeft het minste afval geproduceerd en welke bewoner heeft dit goed voorspeld?

Plakband Trash Talkshow
Plakband Trash Talkshow – Foto: © Tryntsje Nauta

Gratis toegang Trash Talkshow

De Tijd voor Trash Talkshow vindt plaats op vrijdag 5 november om 17:00 uur, en is gratis te bezoeken in Forum Groningen (zaal: Camera 5). Je hoeft geen kaartjes te reserveren, maar kom op tijd want vol=vol. De talkshow is daarnaast onderdeel van Let’s Gro. Hét festival over de toekomst van Groningen vol toekomstideeën, inspirerende gasten, workshops, rondleidingen en presentaties van niet projecten in de gemeente Groningen.

Restafval

De gemeente Groningen heeft de ambitie om in 2030 een afvalvrije en circulaire gemeente te zijn. De gemeente wil al het afval dat vrijkomt, op de meest hoogwaardige wijze weer wordt hergebruikt als grondstof voor nieuwe producten. Recente ontwikkelingen rondom grondstofschaarste (o.a. staal, hout, glas en papierpulp) onderstrepen nog eens extra de noodzaak hiervan. Met restafval wordt bedoeld: al het afval dat nu in de ondergrondse of grijze containers gaat. Glas, papier, textiel en in sommige wijken gft worden al aan de bron gescheiden en gebruikt voor nieuwe grondstoffen.

Week van het Afval

De Tijd voor Trashtalkshow vormt de afsluiting van de Week van het Afval. Een week waarin inwoners van de gemeente Groningen is gevraagd naar hun mening en ideeën rond het thema afval en die inspiratie moet geven om anders met afval om te gaan en afval te voorkomen. Kijk voor meer info op www.haalallesuitjeafval.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img