3.6 C
De Bilt

Expositie Open Atelier Nieuwe Pekela in gemeentehuis

Vanaf 19 februari 2024 is er een nieuwe expositie te bewonderen in de ontvangsthal van het gemeentehuis in Oude Pekela. Kunstenares Anneke Duit en de cursisten van haar Open Atelier in Nieuwe Pekela exposeren een kleine twintig schilderijen. 

Voor het Open Atelier is het een jubileumjaar. Het is namelijk vijf jaar geleden dat Duit met de schildergroep begon. Ook in het lustrumjaar zijn weer een reeks schilderijen gemaakt met de grootst mogelijke diversiteit.

Tentoonstelling in gemeentehuis

Duit is trots op haar cursisten en de tentoonstelling. ‘Het enthousiasme onder de cursisten om deel te nemen aan deze expositie is groot. De expositie bestaat uit werken van zo’n vijftien cursisten en twee van mijzelf. Mijn lessen zijn er op gericht om te begeleiden naar een eigen schilder- en stijlontwikkeling. Iedereen kiest zelf een onderwerp; van dieren, bloemen tot stillevens.’

Acrylverf en olieverf

De schilderijen zijn overwegend geschilderd met acrylverf, een enkele met olieverf. Een van de werken die Duit zelf inbrengt is een doek dat bestaat uit door haar nagemaakte schilderijen van kunstenaars uit eind negentiende en begint twintigste eeuw. Daarin heeft de kunstenares verschillende kunststromingen zoals Cobra, expressionisme en surrealisme nageschilderd. 

‘Het blijkt dat bijna alle beroemde kunstenaars elkaar ooit hebben gekopieerd, vertelt Duit. ’Het is namelijk een goede manier om je eigen stijl te ontdekken en te ontwikkelen.’ De kunstenares is benieuwd of de bezoeker kan achterhalen welke kunstenaars door haar zijn gekopieerd in haar schilderij.

Tweede expositie Anneke Duit

Het is voor Anneke Duit de tweede keer dat ze met cursisten exposeert in het gemeentehuis.

Meer info over de schilderlessen zijn te vinden op: www.annekeduit.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio