23.7 C
De Bilt

Fietsers geen voorrang meer op kruising Oosterheerdtstraat/Tolberterstraat in Leek

Leek – Fietsers hebben op de kruising Oosterheerdtstraat/Tolberterstraat in Leek geen voorrang meer vanaf vandaag. De markeringen op de weg zijn aangepast en er zijn nieuwe borden geplaatst. De wijziging is met (tijdelijke) gele bebording duidelijk aangegeven. De gemeente Westerkwartier heeft de voorrangsituatie van fietsers op de kruising Oosterheerdtstraat/Tolberterstraat in Leek aangepast om de veiligheid van de verkeersdeelnemers te verbeteren.

Veiligheid fietsers

Bij de uitvoering van de maatregelen voor het Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) in Leek/Tolbert in de periode 2016-2018, is de voorrang voor fietsend verkeer op de kruising Oosterheerdtstraat/Tolberterstraat in Leek aangepast. In navolging van het zebrapad, dat naast de oversteek voor fietsers ligt, had zowel de voetganger als de fietser voorrang. Dit was in die tijd een algemeen uitgangspunt van de voormalige gemeente Leek.

Onoverzichtelijk oversteek in Leek

Uit reacties en ongevallen bleek, dat omwonenden en verkeersdeelnemers de oversteek op genoemde kruising onoverzichtelijk vonden. Reden voor de gemeente Westerkwartier om, in overleg met de politie, deze kruising aan te passen voor de veiligheid van de kwetsbare verkeersdeelnemers en inwoners.

Verkeersdeelnemers tegemoet komen

Wethouder Infrastructuur en Verkeer Geertje Dijkstra-Jacobi: “Met deze aanpassing komen we tegemoet aan de wensen van de fietsers, andere verkeersdeelnemers, omwonenden en inwoners. Veiligheid van onze inwoners in het verkeer oftewel alle verkeersdeelnemers staat voorop. We houden de situatie de komende tijd nauwlettend in de gaten.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio