5 C
De Bilt

Nieuwe fietsroute tussen Veendam en Pekela geopend

Fietsers tussen Veendam, Zuidwending en Pekela hoeven de weg niet langer te delen met autoverkeer. Met de aanleg van het laatste vrijliggende fietspad langs de Drieborghweg bij Veendam is de route nu afgerond. Het nieuwe fietspad werd donderdag 23 juni geopend door gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk en wethouder Bert Wierenga. De bestuurders deelden ijsjes uit langs de route.

1,2 kilometer fietspad Veendam-Pekela

Het nieuwe fietspad verbindt de oostkant van Veendam met Pekela. De route is 1,2 kilometer lang en ligt buiten de bebouwde kom. Het fietspad is 2,50 meter breed en gescheiden van de autoweg. Voorheen deelden fietsers hier de weg met auto’s, vrachtwagens en landbouwvoertuigen. Dat leverde regelmatig onveilige situaties op. De fietsroute is met gemiddeld 450 fietsers per dag een belangrijke verbinding voor scholieren en forensen. Onder het viaduct van de N33 is beperkte ruimte beschikbaar. Daar is een wegversmalling aangebracht voor het autoverkeer, terwijl de fietsers door kunnen fietsen.

Kosten

De aanleg van het nieuwe fietspad kostte in totaal € 523.000. De provincie Groningen heeft ruim drie ton aan subsidies bijgedragen en de gemeente financierde ruim twee ton.

Provinciaal fietsnetwerk

De nieuwe fietsroute tussen Veendam en Pekela maakt onderdeel uit van het provinciale fietsnetwerk. Doel van dat netwerk is om te zorgen voor goede fietsverbindingen tussen alle kernen in de provincie, vooral op routes met veel fietsverkeer. Met het ontbrekende fietspad langs de Drieborghweg is de volledige route tussen Pekela, Zuidwending en Veendam nu een vrijliggend fietspad, waar fietsers de weg niet meer hoeven te delen met autoverkeer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio