7.5 C
De Bilt

Gebiedsontwikkeling Musselkanaal gaat nieuwe fase in

In Musselkanaal zijn de afgelopen jaren vanuit het project gebiedsontwikkeling veel nieuwe initiatieven gestart. Zo zijn er onder andere nieuwe woningen gebouwd, het winkelcentrum is verbeterd, er zijn openbare tuinen aangelegd en het beheer ervan is opgepakt. Er is een ruilwinkel gekomen en het dorp is meer verenigd in verschillende sociale activiteiten. Op 14 juli kwamen de partijen achter deze gebiedsontwikkeling met betrokken verenigingen en bewonersinitiatieven in Musselkanaal bij elkaar samen om het project feestelijk af te ronden.

Mooie resultaten gebiedsontwikkeling

Van 2016 tot en met 2022 hebben Stichting Dorpsbelangen Musselkanaal, de Ondernemersvereniging Musselkanaal, Woningcorporatie Lefier, de gemeente Stadskanaal en de provincie Groningen samen gewerkt aan de gebiedsontwikkeling van Musselkanaal. Het project kende vier pijlers: wonen, economie, sociaal en collectieve ruimten. Die pijlers staan niet op zichzelf, maar grijpen in elkaar. Deze unieke vorm van samenwerking heeft Musselkanaal veel gebracht; op alle pijlers zijn mooie resultaten behaald.

Vooruit kijken

Om die mooie ontwikkelingen in Musselkanaal levend te houden, wordt ondertussen ook alweer vooruit gekeken. De gebiedsontwikkeling gaat door naar een nieuwe fase. De Stichting Dorpsbelangen Musselkanaal, de Ondernemersvereniging Musselkanaal, Woningstichting Lefier, de gemeente Stadskanaal en Welstad slaan daarvoor de handen ineen.

Hoe dat eruit gaat zien wordt binnenkort bekrachtigd met een intentieverklaring. Maria Sanders, voorzitter van Stichting Dorpsbelangen Musselkanaal (SDM) is blij met wat de samenwerking heeft opgeleverd: “Het formele project is nu klaar en vanuit SDM gaan we met het dorpsbedrijf verder met al wat is neergezet.

De voorzitter van de ondernemersvereniging Musselkanaal, Dirk Kloen,  beaamt dit en reageert: “We zijn een levendig dorp met een mooi opgeknapt kernwinkelgebied, waar elkaar helpen en waar samenwerken een belangrijke rol speelt. En daar blijven andere alle partijen vanuit hun natuurlijke rol bij betrokken. We kennen nu de weg en de lijntjes zijn kort geworden, we weten elkaar makkelijk te vinden.”

Gelijkwaardig

In de bijeenkomst keken de partijen vooral goed terug op de gelijkwaardigheid in de samenwerking. Gedeputeerde Tjeerd van Dekken: “Wat direct opvalt is dat de betrokken organisaties keihard hebben gewerkt aan dit gezamenlijke project. Ze hebben er heel veel energie en tijd in gestoken en er alles aan gedaan om er een succes van te maken. En dat is zeker gelukt!”

Wethouder Egbert Hofstra vult aan: “Door zo breed naar de mogelijkheden te kijken en gelijkwaardig met elkaar in gesprek te gaan, kun je in een paar jaar veel bereiken. Hier zijn hele mooie initiatieven ontstaan, wat ook vertrouwen geeft voor de toekomst. Musselkanaal mag trots zijn op wat hier is neergezet.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio