9.9 C
De Bilt

Bankje met gedicht als uitnodiging om te ontmoeten

Groningen In Beijum is het eerste babbelbankje in de wijk onthuld. Hierop is door wijkdichter Willy Koolstra een gedicht van haar hand aangebracht. Het bankje is bedoeld als plek om te ontmoeten, en nodigt voorbijgangers uit tot samenkomen en een goed gesprek.

Het babbelbankje staat bij het grasveld voor Bij Bosshardt, een huiskamer voor en door de buurt, georganiseerd vanuit het Leger des Heils. Op het bankje heeft Willy Koolstra haar gedicht ‘Thuiskomen bij elkaar’ aangebracht, dat zij vorig jaar schreef in het kader van de Week tegen de Eenzaamheid. Op een tweede bankje dat ook op het veld staat, is door Koolstra in allerlei talen het woord ‘welkom’ gezet.

Gedicht op bank


Het openingswoord bij de onthulling werd verzorgd door Jelly Bruining (Gemeente Groningen). Zij kwam met het idee om het gedicht op een babbelbankje aan te brengen. Onder de aanwezigen waren verder Ammarens Blom, coördinator Bij Bosshardt Beijum en Siebo Weert, opbouwwerker WIJ Beijum, de andere karttrekkers van dit project.

Ontmoetingen


Het babbelbankje is het eerste van een serie babbelbanken in Beijum. Uit onderzoeken in de wijk blijkt dat bewoners graag meer plekken willen waar ze elkaar kunnen ontmoeten. Om aan deze wens tegemoet te komen, kunnen bewoners een babbelbank adopteren. Dit zijn bankjes waar bewoners kunnen rusten, ruimte is voor (toevallige) ontmoetingen, bewoners met elkaar kunnen praten en waar een mogelijkheid is om ideeën en initiatieven te delen.

Motie gemeenteraad


Het initiatief van de babbelbankjes komt voort uit een motie van de ChristenUnie in de Gemeenteraad, in de strijd tegen eenzaamheid. In samenwerking met de gebiedsteams, WIJ Groningen en Stadsbeheer is vervolgens in Beijum, Ten Boer en De Wijert een pilot gestart, om samen met bewoners plekken te zoeken in de wijk waar de babbelbanken kunnen staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio