4.1 C
De Bilt

Geen overtredingen bij garagecontroles in Uithuizermeeden

Eergisteren heeft de gemeente Het Hogeland in samenwerking met de politie 38 garageboxen doorzocht in Uithuizermeeden. Het onderzoek vond plaats in het kader van veiligheid in de gemeente. Er zijn geen overtredingen of illegale goederen aangetroffen. Burgemeester Henk Jan Bolding is blij met de controle en de uitkomst.

“We zijn blij dat iedereen ons ter wille is geweest . We doen dit soort controles zodat mensen en organisaties zich meer bewust worden van de dreiging en gevolgen van ondermijnende activiteiten. Inspecties als vandaag houden iedereen alert. We blijven daarom ook in de toekomst dit soort controles uitvoeren.’’

Garageboxen worden vaker gecontroleerd

Woningbouwvereniging Wierden en Borgen is verhuurder van de garageboxen. Met de inspectie van vandaag wilde de gemeente controleren of de boxen volgens de regels (het bestemmingsplan) worden gebruikt en dat er bijvoorbeeld niet in wordt gewoond, gefeest of illegale spullen liggen opgeslagen. Soms leidt dat namelijk tot gevaarlijke situaties, niet alleen voor de eigenaar of huurder, maar ook voor de bewoners in de omgeving.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio