14.8 C
De Bilt

Geldfit.nl nu ook beschikbaar voor inwoners van Noordenveld

Inwoners van Noordenveld kunnen vanaf nu gebruikmaken van de online test op Geldfit.nl. Ruim één op de vijf huishoudens in Nederland heeft in deze tijd moeite om de rekeningen te betalen. Dat geldt ook voor sommige inwoners van de gemeente Noordenveld. Noordenveld werkt daarom vanaf heden samen met de Nederlandse Schuldhulproute (NSR), die inwoners met financiële problemen kan helpen.

Door de online test op Geldfit.nl in te vullen krijgen inwoners inzicht in hun financiële situatie. De uitslag van de test bevat een persoonlijk advies. Inwoners krijgen daarnaast een overzicht van hulp die beschikbaar is in de gemeente Noordenveld, zoals lokale hulporganisaties of gemeentelijke schuldhulploketten.

Geldft.nl

Wethouder Alex Wekema is blij dat inwoners van Noordenveld nu gebruik kunnen maken van Geldfit.nl: “Vanuit de gemeente waren er natuurlijk al bepaalde voorzieningen om mensen met financiële problemen te kunnen helpen. We werken bovendien op een nauwe manier samen met Humanitas Noordenveld, een organisatie die inwoners helpt om grip te krijgen op hun financiën. Daarnaast is er Pact Noordenveld, waarin diverse hulporganisaties binnen Noordenveld verenigd zijn. De NSR en Geldfit.nl zijn nog eens een extra instrument om inwoners met geldzorgen te kunnen helpen.”

Inwoners kunnen ook bellen

Mensen die liever bellen kunnen gratis gebruikmaken van telefoonnummer 0800-8115. Een medewerker denkt dan met hen mee en verwijst eventueel door naar passende hulp in de buurt.

Martin Suithoff, de directeur van NSR, legt uit hoe mensen financieel in de knel kunnen komen: “Iedereen kan te maken krijgen met financiële problemen. Ontslag, relatieproblemen en ziekte zijn bijvoorbeeld situaties waardoor iemand te maken krijgt met zorgen om geldzaken. Deze zorgen kunnen snel oplopen in schulden. Dit willen we met Geldfit.nl en 0800-8115 voorkomen. En dat doen we niet alleen, maar samen met gemeenten, banken, verzekeraars en andere bedrijven.”

Geldzorgen bij ondernemers

Ook ondernemers kunnen geldzorgen hebben, bijvoorbeeld door de gevolgen van de coronacrisis. Ondernemers in Noordenveld kunnen nu terecht bij Geldfitzakelijk.nl. Want, zo vertelt Suithoff: “Ondernemers lopen andere financiële risico’s dan consumenten. Daarom is specifieke hulp hard nodig. Met Geldfit Zakelijk bieden we ondernemersgerichte tips, tools en hulpverlening.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio