17.2 C
De Bilt

Gelijkere Kansen voor kinderen in Noordenveld en het Westerkwartier

Noordenveld/Westerkwartier – Op vrijdagmiddag 17 februari werd een inspirerende kennissessie georganiseerd over gelijkere kansen en inclusiever onderwijs voor kinderen. De kennissessie vond plaats op de locatie van het inclusieve kinderdagcentrum ’t Sterrenpad in Nuis. Gepassioneerde professionals vanuit onderwijs, gemeenten, samenwerkingsverbanden, opvang en jeugdhulp deelden kennis en ervaringen tijdens deze netwerksessie.

Aftrap door wethouder Bé Schollema

De middag begon met een heerlijke lunch verzorgd door Novatec. Daarbij kregen ze hulp van de kinderen van ’t Sterrenpad. Wethouder Bé Schollema deed de aftrap met een toepasselijk verhaal. Gevolgd door een inspirerende lezing van Louise Elffers. Zij is lector aan de VU Amsterdam en houdt zich bezig met het vraagstuk van kansen(on)gelijkheid in het onderwijs.  

Netwerk- en kennissessie over gelijkere kansen

Tijdens de netwerk- en kennissessie is er uitvoerig gesproken over gelijkere mogelijkheden en inclusiever Onderwijs door de deelnemers. Bé Schollema: “Wij geloven er in dat we de kansen voor kinderen gelijker moeten maken.  Samen met Schoolbesturen, partners en gemeenten willen we ons met deze positieve energie blijven inzetten voor inclusievere opvang/onderwijs en gelijkere kansen voor alle kinderen” Met deze bijeenkomst is een frisse start gemaakt van deze beide thema’s in Noordenveld en het Westerkwartier.

Open dag Kindcentrum ‘t Sterrenpad

Op 30 maart organiseert het inclusieve kind centrum in Nuis een open dag. Tijdens deze dag zullen zij aan geïnteresseerden laten zien hoe zij vormgeven aan inclusiever onderwijs, opvang en zorg. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio