1.4 C
De Bilt

Gemeentelijke sportpenningen voor elf  Groninger sporters

Wethouder Sport, Inge Jongman, heeft donderdag 27 januari 2022 gemeentelijke sportpenningen toegekend aan een elftal Groninger sporters. Vanwege de coronamaatregelen was het dit jaar helaas niet mogelijk om alle sporters persoonlijk te ontvangen op het stadhuis. Wethouder Jongman heeft daarom twee sportpenningen persoonlijk overhandigd op het huisadres van de sporters. De andere negen sporters ontvangen de penningen via de post.

Sportpenningen

Stadsdichter Myron Hamming sprak enkele winnaars toe via een persoonlijk gedicht. De sportpenningen zijn toegekend aan de atleten Marit Dopheide, Leonie van Vliet, Sofie Dokter, Britt Weerman en Jorinde van Klinken. Ook de roeiers Louise Liemberg, Lucas Keijzer, Tijn Lubbert, Anna Menke en Marg van der Wal ontvangen een sportpenning. De elfde sportpenning gaat naar inline skater Jenning de Boo. In de bijlage vindt u het overzicht van de prestaties van de winnaars.

Louise Liemberg – Foto: © Henk Tammens

Onder de indruk

Wethouder Sport Inge Jongman: “Ik ben onder de indruk van deze bijzondere sporters. Zij waren vorig jaar in staat om in onzekere tijden, met de dreiging van corona en veelal zonder publiek, de motivatie en focus te behouden om een topprestatie neer te zetten. De sportieve gedrevenheid en mentale veerkracht die daarvoor nodig zijn, vormen een prachtig voorbeeld voor andere sporters en inwoners van onze gemeente.”

Sportpenningen

De penningen zijn uitgereikt aan individuele sporters en teams die een eerste, tweede of derde plaats hebben behaald bij Europese- of Wereldkampioenschappen of aan Groninger sportteams die Nederlands Kampioen zijn geworden. Met de toekenning van de sportpenningen wil de gemeente Groninger sporters waarderen en stimuleren tot optimale prestaties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio