14.9 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Glasvezelleverancier ViberQ failliet; gemeente Het Hogeland hoopt op snelle overname uitvoering werkzaamheden

Vandaag heeft de curator het faillissement van glasvezelleverancier ViberQ bekend gemaakt. Dat is vervelend, omdat ViberQ ook in Het Hogeland bezig was met de aanleg van glasvezel. Inwoners die inmiddels zijn aangesloten op het glasvezelnet kunnen gewoon gebruik blijven maken van de diensten. Daarin verandert niets. Op dit moment is nog niet concreet te zeggen hoe en wanneer de aanleg van glasvezel verder wordt voortgezet.

Overname ViberQ meest waarschijnlijk

De curator gaat er wel van uit dat ViberQ wordt overgenomen en dat de aanleg van glasvezel dus door gaat. Dat betekent dat ook bestrating weer zal worden hersteld daar waar dat nog moet gebeuren. Zodra de datum bekend is waarop de werkzaamheden worden hervat, maakt de gemeente dat via de gemeentelijke kanalen bekend: de website, facebook en de gemeentepagina in de Ommelander Courant.

Klachten over straatwerk

Inwoners die klachten hebben over het straatwerk, kunnen dat melden bij de gemeente. Via de website (Iets melden – Gemeente Het Hogeland) of telefonisch: 088 – 345 88 88. De gemeente zal het straatwerk dan laten herstellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio