15.6 C
De Bilt

Gratis cultuureducatie met ‘Maral’ voor basisscholen in Midden-Groningen

Op 9, 10 en 15 april werd in Kielzog de schoolvoorstelling “Maral, het meisje dat in een vogel veranderde” voor alle groepen 7/8 in de gemeente Midden-Groningen vertoond. De leerlingen waren erg onder de indruk het verhaal over een gevlucht meisje en de voorstelling bood een mooie opening voor een gesprek met de leerlingen na afloop op school.

Cultuurmenu

De schoolvoorstelling is een onderdeel van het Cultuurmenu: een kunstprogramma dat Kielzog in samenwerking met de gemeente Midden-Groningen aanbiedt aan de groepen 1 tot en met 8 van alle basisscholen. Elke groep krijgt gedurende het jaar muziek, theater, dans of beeldende workshops en een passende theatervoorstelling aangeboden. De workshops gaan uit van het thema: Oriëntatie op jezelf en de wereld. Het Cultuurmenu is beschikbaar voor alle basisscholen in de gemeente Midden-Groningen. Eerder dit jaar zagen de groepen 1 /2 en 5/6 ook theatervoorstellingen in de Kielzog theaterzaal. In juni staat de schoolvoorstelling van groep 3 & 4 op de planning.  

Over de voorstelling Maral

Gerda Griffel is sprookjesschrijfster. Op een dag krijgt ze de opdracht om een waargebeurd verhaal op te schrijven. Verwoed zoekt Gerda naar inspiratie in de krant. Daar stuit ze op het verhaal van de twaalfjarige Maral. Hoe komt ze te weten wat er met Maral gebeurd is? En krijgt Gerda dat verhaal op papier zonder het in een sprookje te veranderen? Maral, een meisje dat in een vogel veranderde vertelt het verhaal achter een krantenkop over een gevlucht meisje. Maral klimt uit de krant, door de woonkamer van Gerda Griffel, recht in de harten van het publiek.

Wethouder Annemiek Hoesen: “De aangeboden lessen en voorstellingen op het gebied van cultuureducatie door Kielzog zijn een mooie aanvulling op de algemene kennis die kinderen op de basisscholen meekrijgen. Daarnaast is de samenwerking tussen de scholen, Kielzog en gemeente op het gebied van het cultuurmenu een mooi voorbeeld van het toegankelijk maken van cultuur voor iedereen in onze gemeente

Meer informatie

Op de website https://www.kielzog.nl/onderwijs/primaironderwijs/cultuurmenu-23-24/ staat meer informatie over de workshops en theatervoorstellingen die dit seizoen aangeboden worden. Voor vragen hierover kunt u terecht bij de cultuurcoaches via dit mailadres: cultuurcoaches@kielzog.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio