11.9 C
De Bilt

Laatste stukje herinrichting Meyerweg afgerond

Heerenveen – De herinrichting van het project Meyerweg is afgerond. Aannemer KWS INFRA heeft onlangs het laatste traject Tramweg – Lange Ein voltooid. Wethouder Jaap van Veen plantte daarom vandaag samen met Wolter Diever, voorzitter Plaatselijk Belang, met een minikraan een boom. Hiermee is de herinrichting van de Meyerweg nu klaar. Van Veen: “Dit laatste stukje was nog een wens vanuit de omgeving, hiermee hebben we een extra plus op de totale herinrichting van de Meyerweg weten te zetten.”

Herinrichting Meyerweg

Al jaren was de grote wens van het dorp De Knipe de aanpak van de Meyerweg. De brede rijbaan door het dorp werd door veel mensen als een racebaan ervaren. Ook de staat van onderhoud liet te wensen over. Samen met de omgeving is een compleet plan gemaakt voor de herinrichting van de Meyerweg. Uitgangspunten die daarbij geformuleerd zijn:

  • uitstraling met een dorpskarakter realiseren
  • verkeersveiligheid (o.a. veiliger voor fietsers en lagere snelheid)
  • 30 km zones

Naast de herinrichting is ook de verlichting aangepakt. Niet alleen de lampen maar ook de masten zijn vervangen; op een paar plekken is bijzondere verlichting aangebracht.

Evaluatie

De gemeente vindt het belangrijk te weten wat omwonenden en gebruikers van de herinrichting vinden. In samenwerking met Plaatselijk Belang is daarom een evaluatie-enquête online gezet. Met de uitkomsten van de enquête wordt gekeken of het nodig is om nog enkele laatste puntjes op de spreekwoordelijke i te zetten.

De gemeente roept iedereen op die in de Knipe woont of werkt om de enquête in te vullen. Dit kan nog tot en met 17 augustus a.s. via www.heerenveen.nl/deknipe

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio