13.1 C
De Bilt

De hele Hondsrug op één fietsknooppunten kaart!

Met de nieuwe fietsknooppuntenkaart van de Hondsrug Drenthe kan de fietsliefhebber (zowel bezoekers als inwoners die erop uittrekken) vanaf nu gemakkelijk met de beste routes de Hondsrug helemaal ontdekken De kaart loopt van Groningen centrum tot voorbij Coevorden, door 3 nationale parken en over gemeente en provincie grenzen heen. Eén grote kaart met niet alleen fietsknooppunten, maar ook met 5 thematische fietsroutes, informatie over De Hondsrug UNESCO Global Geopark en de nodige toeristische informatie.

Knooppuntennetwerk Hondsrug Drenthe

Het goed laten aansluiten van fietsroutes over de gemeente- of regiogrenzen is al langer een belangrijke pijler voor de regio. Fietsers hechten veel waarde aan een kwalitatieve, veelzijdige en vooral duidelijke route, ongeacht of de route door verschillende gemeenten en provincies. De vraag naar één grote kaart voor het hele gebied is dan ook voortgekomen uit verschillende bijeenkomsten met ondernemers, gemeenten en diverse organisaties zoals het Recreatieschap, Marketing Drenthe, het UNESCO Global Geopark, Staatsbosbeheer en Nationaal Park Drentsche Aa.

uc?id=1fad8kio43 e9cRwq4ioDTHHMOEZd0Wvt
Fietsknooppuntenkaart – Foto: Hondsrug Drenthe

Toeristische organisaties produceren kaart

De toeristische organisaties zijn vervolgens aan de slag gegaan om de productie van de kaart te realiseren. “Dat viel nog niet mee” vertelt Bea Venema, coördinator van Tourist Info Emmen, “De kaart is namelijk zó groot dat er geen bedrijf in Nederland te vinden was die de kaart zowel kon drukken als vouwen. Uiteindelijk moesten we naar Engeland uitwijken om de kaart te laten produceren.”

Mooie samenwerking voor één product

Het is een mooi project geworden waarbij verschillende organisaties in het gebied hebben samengewerkt. Op de achterkant van de kaart staat veel informatie over De Hondsrug UNESCO Global Geopark, zowel over het bijzondere landschap als toeristische informatie. “Alle partijen in het gebied hebben hun eigen unieke waarde. Samen kunnen we hele mooie dingen realiseren”, ligt Cathrien Posthumus van het Geopark toe.

“Door een gezamenlijke aanpak, als bij deze fietskaart, leveren we toegevoegde waarde voor de bezoeker of recreant uit de regio.” Ook de Hunebed Highway en Recreatieschap hebben bijgedragen aan de realisatie van dit project.
Inmiddels zijn de kaarten verspreid bij alle Tourist Info Points op de Hondsrug. De locaties van de Tourist Info Points zijn te vinden op https://hondsrugdrenthe.nl/contact/#TIP

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio