13.3 C
De Bilt

Hoogste punt bereikt van kindcentrum RENN4 in Appingedam

Appingedam – Het hoogste punt van het nieuwe kindcentrum RENN4 in Appingedam is bereikt. Het gebouw heeft de afgelopen weken steeds meer zijn vorm gekregen en nu is goed zichtbaar hoe het specialistisch kindcentrum tegenover kindcentrum Ollingertil er uit gaat zien.

Kindcentrum RENN4

Kindcentrum RENN4 wordt gebouwd voor leerlingen die speciaal basisonderwijs volgen en een extra
ondersteuningsbehoefte op het gebied van leren en/of gedrag hebben. S(B)O De Delta/ Bladergroen Appingedam
(RENN4) zoekt daarbij de samenwerking met expertisecentrum Berjarijke (onderdeel van Cosis). Berjarijke gaat met twee groepen in de leeftijd van 2 tot 13 jaar meeverhuizen naar de nieuwbouw.


Wethouder Jan Menninga: “Met het nieuwe kindcentrum wordt gespecialiseerd onderwijs, begeleiding en behandeling in één gebouw gehuisvest. Het is daarmee een uniek concept in onze nieuwe gemeente Eemsdelta. Ik ben bij dat de bouw volgens planning verloopt en we het gebouw in de zomer van 2021 in gebruik kunnen nemen.”

Tijdelijke huisvesting

Het nieuwe kindcentrum biedt eerst huisvesting voor de leerlingen en personeel van kindcentra Olingertil en OPwierde. Deze schoolgebouwen moeten aardbevingsbestendig worden gemaakt. Als dit klaar is, verhuizen ze terug naar de versterkte gebouwen en kan het nieuwe kindcentrum in gebruik worden genomen door S(BO) De Delta/Bladergroen Appingedam en Berjarijke.

Schoolerf

Ook verkeerskundig gaat er één en ander gebeuren rond het nieuwe kindcentrum. De weg tussen het nieuwe
kindcentrum RENN4 en kindcentrum Olingermeeden wordt omgelegd. Hierdoor ontstaat er een autovrij plein tussen de schoolgebouwen.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio