3.8 C
De Bilt

Jaarboek Hervonden Stad en Land gepresenteerd in Groningen

De nieuwste editie van het jaarboek de Hervonden Stad en Land ligt vanaf deze zaterdag 25 november in de boekhandel in Groningen. Dit jaarlijks terugkerende erfgoedjaarboek is het resultaat van een samenwerking tussen de dit jaar jubilerende 40-jarige Stichting Monument & Materiaal en de gemeente Groningen. Het boek omvat onder meer een samenvattend overzicht van recent uitgevoerde archeologische en bouwhistorische onderzoeken en restauraties in de gemeente. De uitreiking van het eerste exemplaar vond vandaag plaats in het Forum Groningen.

Het erfgoed jaarboek

Dorpsbouwmeester Dianne Maas-Flim ontving het eerste exemplaar uit handen van wethouder Wonen, Wijken en Ruimtelijke Ordening Rik van Niejenhuis. Maas-Flim werd in 2021 aangesteld als dorpsbouwmeester om recht te doen aan het erfgoed in de dorpen van de gemeente Groningen. Want, zoals van Niejenhuis stelt in het voorwoord van het jaarboek: “Elk dorp is uniek en verdient het dat zorgvuldig wordt omgegaan met haar kwaliteiten en dat daarop wordt voortgebouwd”.

Het jaarboek omvat naast de gebruikelijke jaarverslagen een zevental inhoudelijke artikelen. Zo komen onder andere de geschiedenis van de openbare verlichting en het unieke archeologische wandelpark De Vork aan bod en wordt aandacht besteed aan de herplaatsing van de kenmerkende trap van Jan van der Zee, die zo’n 40 jaar onderdeel uitmaakte van de Oostwand van de Grote Markt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio