Karavaan van de Vriendschap op bezoek bij de gemeente Westerkwartier

Westerkwartier – Op vrijdag 5 november heeft de Karavaan van de Vriendschap een bezoek gebracht aan de gemeente Westerkwartier. Journalist en cultuurmaker Simon Vuyk  lanceerde in 2020 een uniek sociaal-cultureel evenement om eenzaamheid te bestrijden: de Karavaan van de Vriendschap. Hiermee hopen ze onderweg verhalen op te doen en vriendschappen tot stand te brengen of die te bevorderen.

Barontheater

In Opende bij het Barontheater werd initiatiefnemer van de Karavaan van de Vriendschap Simon Vuyk met open armen ontvangen door wethouder Geertje Jacobi-Dijkstra. In het bijzijn van belangstellenden ondertekende zij het Pact van de Vriendschap. “Een prachtig, laagdrempelig initiatief van Simon Vuyk, omdat ook wij de waarde ‘Dichtbij zijn’, tegen eenzaamheid een warm hart toedragen. Mooi dat wij gevraagd zijn een bijdrage te leveren”

Tjebbe Oostenbrink

Willem Tjebbe Oostenbrink, de bekende dichter uit het Westerkwartier, reisde mee als speciale gast en droeg gedichten voor. Hiermee is een  nieuwe verbinding ontstaan tijdens de Karavaan, namelijk voor het eerst tussen de provincies Friesland en Groningen – concreter – tussen twee buurgemeenten uit deze provincies. De maatschappelijke waarde van vriendschap in het kwadraat. In alle opzichten.

Karavaan van de Vriendschap

Simon fietst samen met oa troubadour Bruno Rummler, en de danseressen Colinda Zandberg en Annalies Muurling elke eerste vrijdag van de maand door de provincie Friesland. Onderweg staat vriendschap centraal. Spontane ontmoetingen worden afgewisseld met bezoekjes aan ouderencentra, buurthuizen of locaties met kinderen als antwoord op eenzaamheid in de samenleving. Verhalen van vriendschap worden vastgelegd door de Afûk  en meegenomen de wijde wereld in. De Afûk is de stimulator van het Fries en uitgever van vooral Friestalige, maar ook anderstalige publicaties en cd’s. De speciaal gehaakte Bloemetjes van de Vriendschap worden verspreid en doorgegeven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img