15 C
De Bilt

Ontdek jouw Groene Liefde tijdens Kom in de Kas op zaterdag 6 & 7 april in regio Groningen

Groningen – Kom in de Kas, het grootste publieksevenement van de glastuinbouwsector, vindt plaats op zaterdag 6 en zondag 7 april en staat in het teken van Groene liefde. Bij Kom in de Kas hebben we heel veel Groene liefde om te geven. Groene Liefde voor elkaar, voor de sector, voor de kweker en voor de producten uit de kas en nog veel meer.

Het is een groene ontmoetingsplek die mensen samenbrengt, om Groene Liefde te ontdekken en door te geven. Van groenten en fruit tot planten en bloemen, je ontdekt het allemaal in de kas. Iedereen is uitgenodigd om op zaterdag 6 en zondag 7 april van 10.00 tot 17.00 uur zijn of haar Groene Liefde te ontmoeten.

Jouw Groene Liefde is zóóó dichtbij

Wist je dat… veel bloemen, planten, groenten en fruit in Nederlandse kassen worden geteeld? Tijdens Kom in de Kas krijgt iedereen de kans om in de kassen te kijken en zelf te zien hoe kwekers dat doen. Kijk hoe alles groeit. Stel vragen. Zie hoe alles wordt verpakt. En dat alles is vaak gewoon bij jou om de hoek of in de buurt. Met het evenement Kom in de Kas is Groene Liefde is wel heel dichtbij. Reinhart Orchideeën is de specialist op het gebied van orchideeën, tegenwoordig worden er ook tuin- en kamerplanten gekweekt.

thumbnail?sz=w1920&id=1K9eOytTCvc5t90bCRlxNZsX9oRr FY59
Uitleg bij een plantmachine – Foto: @ Quinten van Ooijen

Activiteiten

Tijdens het Kom in de Kas weekend vindt er ook een tentoonstelling van de Japanse bloemsierkunst Ikebana/Ikenobo plaats. Kwekerij De Klimroos is een dagbestedings locatie van Cosis, er werken mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking. De cliënten die op de kwekerij werken geven u graag een rondleiding door de biologische pluktuin.

Over Kom in de Kas

Kom in de Kas wordt in 2024 voor de 46e keer georganiseerd. In de regio Groningen nemen twee bedrijven deel. Ieder bedrijf heeft iets eigens te bieden. Op zaterdag 6 en zondag 7 april is Reinhart Orchideeën in Haren open. De Klimroos in Sappemeer is alleen op zaterdag 6 april open. De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur.

Parkeren kan bij de twee deelnemende bedrijven. Kom in de Kas is gratis en wordt mede mogelijk gemaakt door Glastuinbouw Nederland, GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Interpolis, Sazas, Plantion, Bloemenbureau Holland en Axia Seeds. Volg Kom in de Kas via Facebook, Instagram en LinkedIn. Voor meer informatie kijk op www.komindekas.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio