14.8 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Landelijke Opschoon Dag in Middelstum

Middelstum – Op zaterdag 24 maart is het de Landelijke Opschoon Dag. In Middelstum wordt al jaren fanatiek meegedaan aan deze schoonmaakdag. De gemeente Loppersum is blij met alle opruimacties van vrijwilligers en faciliteert hen door afvalcontainers te brengen, grijpers uit te lenen en afvalzakken beschikbaar te stellen.

 

Basisscholen doen mee

Ook de drie basisscholen in het dorp doen mee aan de Opschoon Dag. Op vrijdag 16 maart hebben de groepen 6,7 en 8 in Vita Nova een leerzame les over zwerfafval gekregen. De directeur van Stichting Klean (Klagen loont echt absoluut niet) Peter Smith heeft de schooljeugd laten inzien dat we met elkaar de natuur schoon moeten houden. En dat ook hun aandeel daarin heel belangrijk is. Peter Smith gaat altijd met z’n fiets en grijper op pad om plastic flesjes te verzamelen. Al fietsend verzamelt hij veel. Hij heeft een grote wereldbol van de flesjes gemaakt die een poos op het Ei dreef in Amsterdam. Op vrijdag 23 maart gaat de bovenbouw van de drie scholen de straten van Middelstum zwerfafvalvrij maken. Iedere school neemt een deel van het dorp voor haar rekening.

 

Ook het dorp komt in actie

Op zaterdagochtend 24 maart gaan inwoners uit Middelstum verder met de opschoondag. De organisatie ligt in handen van stichting Dorpsbelangen Middelstum, de twee schaatsverenigingen De IJsbaan en De Schaats en de hengelvereniging De Witte Dobber. Vrijwilligers gaan met bootjes door het Boterdiep om de rietkragen zwerfafvalvrij te maken. De sloten, bospaden, grachten en vijvers worden ook zwerfafvalvrij gemaakt. Iedereen die mee wil helpen is van harte welkom op zaterdag om 9.30 uur in de Hoeksteenkerk in Middelstum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio