15.1 C
De Bilt

Lemster Dickens Festijn 2020 in de ijskast

Lemmer – Ondanks dat het Lemster Dickens Festijn pas in december gepland staat, heeft de organisatie de conclusie getrokken dat het organiseren van dit mooie festijn in de bekende opzet dit jaar niet gaat lukken. Er is teveel onzekerheid over de maatregelen en mogelijkheden na 1 september.

Corona ook impact op Lemster festival

Het coronavirus heeft op allerlei manieren een enorme impact op onze samenleving. Zo ook rond het organiseren van grote en kleine evenementen. Op dit moment is er nog weinig duidelijkheid over het wel of niet toestaan van grote landelijke of regionale evenementen na 1 september. Wellicht volgen er straks richtlijnen die een evenement met bepaalde maatregelen wel toestaan. Het blijft dan de vraag of met deze maatregelen een evenement als het Lemster Dickens Festijn de te verwachten sfeer en gezelligheid kan waarmaken.

Vooruitzichten inschatten

Het projectteam van het Lemster Dickens Festijn heeft zich afgevraagd wat de vooruitzichten zijn voor dit evenement met tussen de 10.000 en 15.000 bezoekers per dag en een voorbereiding die normaal vanaf de zomer vol van start gaat. Naast onduidelijkheid over wat er mogelijk zal zijn qua evenementen en de erg krappe voorbereidingstijd speelt ook onzekerheid in het financiële plaatje een rol.

In de ijskast

Bestuur en het Projectteam hebben daarom besloten om de al gemaakte plannen voor 2020 een jaartje in de ijskast te zetten. Zij hopen dat we in december 2021 een extra mooie 5e editie van het Lemster Dickens Festijn kunnen laten beleven. De organisatie bekijkt nog wat de mogelijkheden zijn om in december iets te organiseren in Dickens sfeer. Dit is afhankelijk van de maatregelen die er dan zijn. Houd daarom de website en social media in de gaten.

Uiteraard vindt het bestuur en ProjectTeam Lemster Dickens Festijn het ontzettend jammer, maar de gezondheid van alle vrijwilligers en bezoekers staan voorop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio