13.3 C
De Bilt

Livestream: Jongeren en agressie tegen ondernemers

Sommige gemeenten voeren regels in om geweld en agressie door jongeren tegen ondernemers te voorkomen. Zoals bijvoorbeeld als je met drie vrienden in het winkelcentrum bent, maar bij de winkel waar je naar binnen wil, te horen krijgt dat je maar met maximaal één ander de winkel in mag. Waarom is dat?

Agressie en geweld tegen ondernemers

Agressie en geweld tegen ondernemers staat centraal in de Week van de Veiligheid van 9 t/m 14 oktober. De gemeenten Veendam, Pekela en Midden-Groningen organiseren samen met de Politie Ommelanden-Midden en de jongerenwerkers op dinsdag 10 oktober vanaf 19.30 uur een livestream vanuit het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand over: Jongeren en agressie en geweld tegen ondernemers. De livestream is bedoeld voor iedereen die hiermee te maken heeft: jongeren, ouders en ondernemers. Het is te volgen via Facebook en Instagram van de drie gemeenten en het Instagramaccount van de Wijkagenten Veendam en Wijkagenten Midden-Groningen.

Alle kanten van de medaille

Agressie en geweld tegen ondernemers komt steeds vaker voor. De gemeenten, politie en jongerenwerk willen jongeren, hun ouders, ondernemers en anderen bewust maken van de gevolgen hiervan. Zowel voor de ondernemer als voor jongeren. Daarom vertellen Bert Müller van Albert Heijn Hoogezand, Timmo Klok van Politie basisteam Ommelanden-Midden en Maurus Paulus van Stay Fit Personal training over hun ervaringen met agressie en geweld tegen ondernemers.

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn (Midden-Groningen, burgemeester Sandra Korthuis (Veendam) en burgemeester Jaap Kuin (Pekela) zijn ook live aanwezig om vragen te beantwoorden. De van TikTok bekende, rappende psycholoog Daisy Veenstra is co-host. Iedereen, zowel aanwezig als online kan vragen stellen over ondernemen en veiligheid en jeugd en agressie. Ook andere veiligheidsvragen kunnen worden besproken. Vragen kunnen ook vooraf ingestuurd worden via oov@midden-groningen.nl.

Livestream

  • Datum: dinsdag 10 oktober
  • Tijd: 19.30 uur
  • Locatie: online via Facebook en Instagram van de gemeenten Veendam, Pekela en Midden-Groningen en Instagram van de wijkagenten Veendam en Wijkagenten Midden-Groningen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio