17.9 C
De Bilt

Marktevent over Toekomstige Woningbouwontwikkelingen in Midden-Groningen

De gemeente Midden-Groningen nodigt aannemers, ontwikkelaars, woningbouwcorporaties en zorgpartijen met enige jaren aan woningbouwervaring uit voor een marktevent op 27 mei 2024. Het thema van de ontmoetingsbijeenkomst is toekomstige woningbouwontwikkelingen binnen de gemeente.

Ambitie woningbouw

De gemeente Midden-Groningen heeft de ambitie om tot 2030 1.350 woningen toe te voegen. Een deel van de woningen kan gebouwd worden op gemeentelijke grond. Een ander deel moet gerealiseerd worden op gronden in privaat bezit. Om deze woningbouwambitie te kunnen realiseren is goede samenwerking erg belangrijk. Daarom nodigen we aannemers, projectontwikkelaars, woningbouwverenigingen en zorgpartijen uit voor een marktevent op maandag 27 mei van 16:00 tot 18:30 uur in het Huis van Cultuur & Bestuur in Hoogezand.

Het doel van het marktevent

De gemeente Midden-Groningen vindt het belangrijk om al vroeg in het proces in gesprek te gaan met betrokken partijen om zo de woningbouwopgave zo soepel mogelijk te laten verlopen. Tijdens dit marktevent geven we informatie over gemeentelijke locaties die beschikbaar komen voor woningbouw en willen wij graag met de markt in gesprek over belangrijke thema’s zoals betaalbaarheid, versnelling van woningbouw, aanbestedingsstrategie en Didam, markttrends, participatie en samenwerking. Natuurlijk is er ook ruimte om te netwerken en met elkaar in gesprek te gaan.

Het programma

De middag start met een plenaire aftrap over de ambities van de gemeente op het gebied van woningbouw. Na deze aftrap krijgen deelnemers de kans om vrij rond te lopen, meer informatie te verzamelen over specifieke locaties en in gesprek te gaan met projectleiders. Daarna gaan zij uiteen in kleinere groepen om over een aantal belangrijke thema’s het gesprek aan te gaan. Wat werkt wel, wat werkt niet? Hoe kijkt de markt naar enkele vraagstukken en welke ideeën horen daarbij. Tot slot is er gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar na te praten.

Aanmelden of meer informatie?

Aanmelden kan tot en met 17 mei via www.midden-groningen.nl/aanmelden-marktevent . Kijk voor meer informatie op www.midden-groningen.nl/woningbouw-vrijkomende-schoollocaties of mail naar programmavl@midden-groningen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio