9 C
De Bilt

Meepraten over Pekelder Hoofddiep: ‘We zijn trots op wat het was. De ziel van Pekel moet blijven.’

In de Binding in Oude Pekela was woensdagavond de eerste bijeenkomst over de toekomst van het Pekelder Hoofddiep. Pekelders konden zich opgeven om mee te praten over hoe die toekomst er uit moet gaan zien. Tijdens de sessie konden de deelnemers aangeven wat zij essentieel vonden of juist niet voor de levensader van de Pekela’s en de omgeving. De meest uiteenlopende ideeën en meningen kwamen op tafel over Pekelder Hoofddiep.

Schoon water, bootjes maar wel met mate, goed onderhouden oevers, geen asfalt meer langs het diep, horecavoorzieningen langs het water, natuur door bijvoorbeeld uitbreiding van het diep buiten de oevers, is zomaar een greep uit de dingen die bij de deelnemers leefden. Natuurlijk ging het ook over de bruggen. Van behoud van alle 34 tot een strategisch gebruik ervan. Uit alles bleek dat de trots op het ‘Pekelder Daip’ en de bruggen groot is.

Scenario’s Pekelder Hoofddiep

De bedoeling is dat er aan de hand van alle bijeenkomsten drie scenario’s voor het Pekelder Hoofddiep 2040 worden gepresenteerd. De gemeenteraad neemt uiteindelijk een besluit over het plan dat wordt uitgevoerd. In de loop van volgend jaar zouden de eerste werkzaamheden kunnen plaatsvinden.

Vanavond (donderdag) is de volgende bijeenkomst in De Riggel in Boven-Pekela. Tot 22 november is er nog een aantal in onder meer Nieuwe Pekela en Oude Pekela. Mensen die ook nog graag mee willen doen kunnen zich nog opgeven via www.pekelsgoud.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio