13.8 C
De Bilt

Midden-Groningen verwelkomt 17 nieuwe Nederlanders

Tijdens de naturalisatieceremonie op woensdag 13 maart ontvingen 17 inwoners van de gemeente Midden-Groningen het bewijs van Nederlanderschap uit handen van burgemeester Adriaan Hoogendoorn. Deze Midden-Groningers zijn nu ook officieel Nederlander. Ze kunnen een Nederlands paspoort aanvragen, stemmen tijdens verkiezingen en ieder beroep uitoefenen dat ze willen.

De nieuwe Nederlanders zijn van Egyptische, Syrische, Palestijnse, Eritrese, Belgische, Mexicaanse en Indiase afkomst. De naturalisatieceremonie is de laatste stap in het proces om Nederlander te worden. Tijdens de ceremonie vertelt de burgemeester over de betekenis van de Nederlandse nationaliteit.

Grondrechten

“Uit de 80-jarige oorlog zijn onze grondrechten van vrijheid van godsdienst, levensovertuiging en meningsuiting ontstaan. Dit vormt de basis van onze Nederlandse samenleving, waarbij wederkerigheid van deze grondrechten, gelijkheid en respect centraal staan. Ik roep ook onze nieuwe Nederlanders op om hieraan bij te dragen”, aldus burgemeester Hoogendoorn.

De nieuwe Nederlanders leggen een eed of belofte af. Hiermee beloven ze om de rechten en vrijheden te respecteren die horen bij het Nederlanderschap en de plichten te vervullen.

Naast inwoner van Midden-Groningen nu ook echte Nederlanders

“Veel van deze inwoners wonen al jaren in Nederland en/of Midden-Groningen. Met het bewijs van Nederlanderschap krijgen ze ook de rechten en plichten die horen bij het leven in ons land. Ik heb onze nieuwe landgenoten met deze belangrijke mijlpaal gefeliciteerd”, aldus burgemeester Hoogendoorn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio