1.5 C
De Bilt

Midden-Groningen gastgemeente ‘Tocht om de Noord 2024’

De 18e editie van het Groningse wandelfestival Tocht om de Noord wordt in 2024 gehouden in Midden-Groningen. Burgemeester Adriaan Hoogendoorn maakte dit zondag, na afloop van de 17e editie van deze wandeltocht, bekend in Bourtange.

Tocht om de Noord (TodN)

Tocht om de Noord is een jaarlijks wandelfestival dat sinds 2006 wordt gehouden in de provincie Groningen. Het tweedaagse wandelfestival wordt elk jaar in een wisselende Groningse gemeente georganiseerd en trekt 6000 wandelaars.

Startvlag overgedragen aan Midden-Groningen

Elk jaar wordt door de huidige gastgemeente de Tocht om de Noord startvlag overgedragen aan de gastgemeente van het aankomende jaar. Met het aanvaarden van de startvlag uit handen van burgemeester Jaap Velema (Westerwolde) maakte burgemeester Adriaan Hoogendoorn officieel bekend dat Midden-Groningen de nieuwe gastgemeente 2024 is.

Adriaan Hoogendoorn: “Met het lopen van deze wandeltocht leer je de Groningse omgeving grondig kennen. En deze tocht is zo bijzonder omdat hij door dorpen en wijken, natuurgebieden en zelfs door gebouwen kan gaan. Er valt in onze gemeente zoveel te zien dat ik trots ben dat wij in 2024 de gastgemeente zijn”.

Thema 2024 is water

Elk jaar wordt er voor de tocht een thema bepaald. Voor 2024 is dat het thema ‘Water’. Organisator Tocht om de Noord Ronald Hellinga: “De huidige editie liep door de gemeente Westerwolde en deels door Duitsland en was weer een groot succes. We kijken dan ook nu al uit naar de volgende editie in de gemeente Midden-Groningen”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio