17.7 C
De Bilt

Midzomerwandeling voor het goede doel

Het is bijna zover, zaterdag 15 juni vindt de tweede editie plaats van het Rondje Paterswoldsemeer. Een midzomer avondwandeling rond het Paterswoldsemeer voor het goede doel: Stichting Leergeld Groningen. De stichting zet zich in om kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld mee te laten doen aan activiteiten op en buiten school. Rotary Groningen-Oost ondersteunt dit goede doel door de organisatie van deze midzomerwandeling. Langs de oevers van het meer wordt vanaf 19.00 uur een sfeervolle route van zo’n 11 kilometer gelopen met diverse bezienswaardigheden.

Deelnemers kunnen zich via de website rondjepaterswoldsemeer.nl inschrijven voor dit evenement. De gehele opbrengst van alle verkochte kaarten gaat naar Stichting Leergeld Groningen. De misse is het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met geldzorgen. Schoolspullen, sportkleding, zwemles, een fiets…. Het is allemaal nodig voor opgroeiende kinderen. In al die gevallen waar dit moeilijk is vormt Stichting Leergeld Groningen een vangnet. Het motto is: Alle kinderen mogen meedoen, want nu meedoen is straks meetellen!

Midzomerwandeling Paterswoldsemeer

Het Midzomerrondje Paterswoldsemeer wordt mogelijk gemaakt door een groot aantal vrijwilligers, sponsoren en fans. Rondom het meer werkt Rotary Groningen-Oost samen met onder andere Teuntje de Slak en het Meerschap Paterswolde.

Met de tocht kunnen maximaal 2000 mensen mee lopen. Er zijn nog kaarten beschikbaar! Start en finish zijn op de kade aan de Kaapse Baan (bij Teuntje de Slak). Kaarten zijn verkrijgbaar via de website. Het is de bedoeling om het evenement bij succes ieder jaar te laten plaats vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio