13.1 C
De Bilt

Molen Adam in Delfzijl oranje verlicht in het teken van geweld tegen vrouwen en meisjes

Delfzijl – De Molen Adam op het Plein Molenberg in Delfzijl wordt vanaf 25 november tot en met 10 december 2021 verlicht met een oranje kleur. Op 25 november start de ‘Orange the World’ campagne, waarbij aandacht wordt gevraagd voor het stoppen van alle vormen van geweld tegen vrouwen en meisjes. Ter ondersteuning van de campagne laat de gemeente Eemsdelta de Molen Adam oranje kleuren. De molen is eigendom van de gemeente. Bij de gemeentehuizen in Appingedam, Delfzijl en Loppersum komen ‘Orange the World’ vlaggen te hangen.

Molen Adam

Wethouder Meindert Joostens: ‘De gemeente staat helemaal achter de boodschap van de campagne. We willen ook zo veel mogelijk hulp voor vrouwen en meisjes die slachtoffer zijn. Zij kunnen zich melden bij Veilig Thuis via het telefoonnummer 0800 2000 of bij diverse andere instanties, zoals Slachtofferhulp Nederland. Ook als je zelf geen slachtoffer bent, kun je hulp zoeken om te voorkomen dat iemand anders dat wel wordt.’

Hoopvolle toekomst

De ‘Orange the World’ campagne is een initiatief van de Verenigde Naties. Vanaf de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen (25 november) tot de Internationale Dag van de Rechten van de Mens (10 december) vinden zestien dagen acties tegen geweld tegen vrouwen plaats. Een van de acties is onder andere het uitlichten van een kenmerkend gebouw of standbeeld tijdens campagne. De kleur oranje staat symbool voor een hoopvolle toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes.

Meer informatie over de campagne is te vinden op orangetheworld.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio