13.9 C
De Bilt

Nieuwbouw GBS De Wiekslag bereikt hoogste punt

Schildwolde – De nieuwbouw van het aardbevings- en toekomstbestendige gebouw voor gbs De Wiekslag in Schildwolde heeft het hoogste punt bereikt! De planning is dat het gebouw in het eerste kwartaal van 2021 opgeleverd kan worden.

Nieuwbouw op plek oude school

De Wiekslag is een gereformeerde basisschool in Schildwolde met zo’n 100 leerlingen. De nieuwbouw staat op dezelfde plek als waar het oude gebouw oorspronkelijk stond. In de tussentijd krijgen de leerlingen les in een schoolgebouw aan de Zuiderweg in Slochteren. Locatiedirecteur Daniëlle Kamstra-Van Essen: “Het bevalt ons goed in dit tijdelijke gebouw met het bijbehorende grote plein dat rijkelijk met groen is omgeven. De leerlingen genieten hier zowel binnen als buiten van de ruimte. Het is dus fijn en goed vertoeven in de tijdelijke huisvesting, maar natuurlijk kijken we enthousiast uit naar ons nieuwe schoolgebouw.”

Aardbevingsbestendig

Inmiddels wordt er hard gewerkt aan de nieuwbouw van onze nieuwe school. Wethouder Erik Drenth: “Het nieuwe gebouw is straks behalve aardbevingsbestendig ook klaar voor de toekomst. Het is een duurzaam en energiezuinig gebouw. Dat past bij onze duurzaamheidsvisie om aan een duurzame toekomst te werken.” Zo krijgt de nieuwe school goede isolatie, zonnepanelen en zuinige verlichting. Het klimaat voldoet aan het label ‘Frisse Scholen’. Een frisse school is een schoolgebouw met een laag energiegebruik en een gezond binnenmilieu als het gaat om luchtkwaliteit, temperatuur, comfort, licht en geluid. Ook het materiaalgebruik is duurzaam en onderhoudsarm.

Onderwijs voor de toekomst

Tot slot is het klaar voor het onderwijs van de toekomst door transparantie, zowel leslokalen als lespleinen en stilteruimten. Daniëlle Kamstra-Van Essen: “In de ontwerpen hebben we nagedacht over hoe we ons onderwijs willen geven en hoe het gebouw uitstraalt wie we zijn. Zo spreken de kleuren en materialen van het Groningse landschap, komen er veel ramen om rust en openheid te geven en richten we o.a. het leerplein multifunctioneel in om zo ook daar de maandopeningen met elkaar te kunnen vieren. Ook komt er een mooie ruime hal om elkaar te ontmoeten, waar ook met trots het kinderwerk kan komen te hangen en krijgt de bibliotheek natuurlijk een belangrijke plaats in de school.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio