7.7 C
De Bilt

Nieuwe inschrijfronde Hogeland Beweegt van start

Hogeland – Vanaf maandag 5 september kunnen inwoners van de gemeente weer kennismaken met tal van sporten via Hogeland Beweegt. het programma is het online platform dat het sportaanbod van de verenigingen en sportaanbieders van gemeente het Hogeland samenbrengt. Inwoners van alle leeftijden kunnen zich tot en met 16 februari inschrijven voor trainingen en cursussen van 27 sportaanbieders en tal van takken van sport; van kickboksen tot korfbal.

“De gemeente wil inwoners die nog niet genoeg bewegen uitdagen om dit wel te gaan doen, liefst van jongs af aan”, zegt sportwethouder Karen Hansems, “Met het programma zie je in een oogopslag welke mogelijkheden er zijn in Het Hogeland. Ik hoop dat veel inwoners over de drempel stappen naar méér bewegen. Naast gezond en gezellig is samen sporten vooral ook erg leuk!”

De cursusperiode start op 25 oktober 2022 en loopt tot en met 27 februari 2023. Het aanbod bestaat uit bijna 100 verschillende cursussen.

Beweegteam

Hogeland Beweegt is een initiatief van het Beweegteam. Dit team adviseert en ondersteunt sporters, sportverenigingen en sportaanbieders in de gemeente. Het beweegteam is een samenwerking tussen de gemeente, Huis voor de Sport Groningen en Barkema en De Haan. Het team bestaat uit gedreven vakleerkrachten,
sportcoaches, verenigingsondersteuners en sportconsulenten.

Toegankelijk

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur biedt kinderen en jongeren uit gezinnen waar onvoldoende geld is de kans om lid te worden van een vereniging. Voor die kinderen betaalt het Jeugdfonds Sport & Cultuur de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen. Volwassenen kunnen een beroep doen op de mee(r)doen-regelingen van gemeente Het
Hogeland.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio