6.7 C
De Bilt

Oekraïense vluchtelingen Stadskanaal aan de slag met Stadskanaalster blikvangers 

Gemeente Stadskanaal, M-Ployee HR Solutions B.V., SealteQ Group B.V., Zandstra Totaalonderhoud B.V, GAP Academy en een groep Oekraïense vluchtelingen slaan de handen ineen om twee blikvangers in Stadskanaal weer eens goed in de verf te zetten. Het betreft een werken-leren project om de vluchtelingen klaar te stomen voor een betaalde baan in Nederland.

Cursus in Stadskanaal

Vandaag start een driedaagse cursus, gegeven door GAP Academy en M-ployee. De eerste twee dagen duiken de Oekraïners direct in de praktijk. Schuren, gronden, verven, de basis wordt gelegd voor een baan als schilder. De derde dag staat in het teken van theorie waarbij de focus wordt gelegd op veiligheid en materieel- en materiaalkennis.

Begin oktober gaat het hele team de opgedane kennis in de praktijk toepassen. Dit doen ze onder begeleiding van een voorman én met een passend loon. Het team zal worden gesplitst. Een deel zal onder begeleiding van Zandstra Schilderwerken de Stoperette onder handen nemen. En de rest richt zich onder begeleiding van SealteQ op de brug de Gele Klap. 

Als het weer meezit, zijn de projecten in het voorjaar van 2023 afgerond. Ook hebben de mannen en vrouwen daarna kans op een baan bij de begeleidende bedrijven.

Het is de derde keer dat een soortgelijk project plaatsvindt in Stadskanaal met genoemde partijen. Zowel bij Zandstra, als bij SealteQ werken nog steeds deelnemers van eerdere edities.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio