21.2 C
De Bilt

Onderduiken op de zolder: ‘Wie niet weg is, is gezien’

Op de zolder van Borg Nienoord kunnen de kinderen op een actieve manier, met qr-codes en een werkboekje, meer leren over kinderen van hun eigen leeftijd die in het Westerkwartier de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt.

De maand mei staat volop in het teken van het herdenken van de Tweede Wereldoorlog en het vieren van onze vrijheid. Kinderen vinden het fijn om een actieve rol te hebben bij het herdenken. Door actief met herdenken bezig te zijn leren kinderen meer over de oorlog. Ze hebben het gevoel iets bij te kunnen dragen.

Onderduiken op een zolder

Vijf kinderen vertellen hoe ze werden buitengesloten, moesten onderduiken en het verzet hielpen. Dat doen ze via jouw eigen telefoon. Daarbij helpen hun spullen je de weg te vinden in de onderwerpen die deze jaren zo hebben getekend, zoals verzet, onderduiken, Jodenvervolging, tekorten aan alles en opgeroepen worden om in Duitsland te werken.

Het project op de zolder van Borg Nienoord is geschikt vanaf 10 jaar. Onder begeleiding van een betalende volwassene (€7,50 of gratis met de Museumkaart) mogen de kinderen gratis naar dit project. Museum Nienoord is geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio