4.2 C
De Bilt

1000e inwoner Oost-Groningen krijgt hulp bij kleine energieklussen door de Klusbus

Inwoners uit Oost-Groningen kunnen door de Klusbus gratis geholpen worden met kleine energieklussen in huis. Onder toeziend oog van wethouder Reiny Kuiper van de gemeente Pekela bezoekt de Klusbus van Jouwbespaarcoach op dinsdag 27 februari 2024 het 1000e adres. 

Wethouder Reiny Kuiper: “Wij vinden het belangrijk dat al onze inwoners zo energiezuinig mogelijk kunnen leven. We helpen daar graag bij. De Klusbus is een van de maatregelen uit het pakket om inwoners te helpen energie te besparen. Dat de Klusbus dinsdag 27 februari al bij het duizendste adres langskomt laat zien dat er veel behoefte aan is.”

Gratis aan de slag

De Klusbussers van Jouwbespaarcoach komen namens de gemeente langs met materiaal en gaan gratis aan de slag. Zij bevestigen bijvoorbeeld tochtstrips en radiatorfolie of kitten naden en kieren dicht. Met deze kleine aanpassingen in huis is direct energie en geld te besparen. Inwoners uit Oost-Groningen met een slecht geïsoleerd huis of 2 linkerhanden kunnen een beroep doen op de Klusbus. In Pekela maakten al meer dan 75 mensen gebruik van deze dienst.

Meerdere diensten in Oost-Groningen

De Klusbus is een van de gratis diensten van Jouwbespaarcoach.com om inwoners in Oost-Groningen te helpen met energie besparen en het verduurzamen van hun woning. Er zijn ook Energiecoaches, Bespaarcoaches en CV-dokters die gratis helpen met bijvoorbeeld het instellen van de cv-ketel en het aanvragen van offertes of subsidies voor isolatie. Ga voor meer informatie naar Jouwbespaarcoach.com. Daar kun je ook een afspraak maken voor de Klusbus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio