12.6 C
De Bilt

Opening algemene voorziening ‘De Kajuit’ in Delfzijl

Delfzijl – Op 4 oktober verrichtte wethouder Meindert Joostens de officiële opening van de algemene voorziening aan de Prins Bernardlaan 26a in Delfzijl. De openingshandeling bestond uit het onthullen van de naam van de voorziening, ‘De Kajuit’.

Sinds februari zijn diverse partijen en de gemeente bezig geweest om van een deel van het gebouw een activiteitencentrum voor inwoners te maken. Inwoners kunnen hier aan activiteiten deelnemen, zelf een activiteit or-ganiseren of als vrijwilliger aan de slag gaan.

Symbool voor samenwerken

Stichting wijkplatform Over de Gracht/Scheepvaartbuurt, Sport4Connect, SWD, ASWA,
Lentis, Cosis en WerkPro en de gemeente zijn samen aan de slag gegaan om een plek voor inwoners te realiseren waar het fijn is om naar toe te gaan. Wethouder Meindert Joostens: ‘Door bestaande activiteiten en nieuwe activiteiten op één locatie samen te brengen, wordt de samenwerking tussen de organisaties intensiever en is het voor inwoners gemakkelijker om met elkaar én de organisaties in gesprek te komen. Activiteiten geven inwoners de gelegenheid mee te doen in de samenleving. Iedereen is hier dan ook welkom.
‘De Kajuit’ staat symbool voor samenwerken in dezelfde richting, voor en met inwoners!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio