14.4 C
De Bilt

Opening Jongeren Ontmoetings Plek (JOP) in Zuidhorn

Zuidhorn – Donderdag 25 augustus om 16.00 uur opent burgemeester Ard van der Tuuk een jongerenontmoetingsplek aan de Van Starkenborghkanaal Zuidzijde 2 in Zuidhorn. Op deze plek is een container geplaatst met zitplaatsen. Dit initiatief is tot stand gekomen voor en door jongeren.

Behoefte aan een ontmoetingsplek

Jongeren willen elkaar ontmoeten. En het liefst als jongeren onder elkaar. Tijdens de coronapandemie werd extra duidelijk hoe belangrijk dat voor hen is. In Zuidhorn was er geen geschikte plek voor jongeren om elkaar te treffen. Daarom sloegen jongerenwerkers van Sociaal Werk de Schans de handen ineen met jongeren uit Zuidhorn.

Ard van der Tuuk. Foto: gemeente Westerkwartier

Voor en door jongeren

Jongerenwerkers van Sociaal Werk de Schans, de gemeente en de politie zijn in gesprek gegaan met de jongeren. Vier jongeren zijn daarna aan de slag gegaan met een onderzoek. De resultaten hebben zij gepresenteerd aan de voorgenoemde partijen en aan voormalig wethouder Elly Pastoor, die nauw betrokken was bij het proces. De nieuwe plek moest beschut zijn, maar niet te afgelegen en goed bereikbaar. De beste plek bleek de parkeerplaats bij de hockeyvelden. De hockeyvereniging reageerde positief en de komst van de nieuwe jongerenontmoetingsplek was een feit.

pening JOP Zuidhorn met betrokken partijen. Foto: gemeente Westerkwartier

Openingsactiviteit

Bij het openingsevenement komt er een graffiti-artiest langs. Hij gaat samen met de jongeren een mooi graffitikunstwerk op de container maken.

Tekst: www.westerkwartier.nl/opening-jongeren-ontmoetings-plek-jop-in-zuidhorn

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio