9.9 C
De Bilt

Outdoor Tolbert en Westerkwartier Paardenkwartier bundelen krachten

Tolbert – Eén van de grotere hippische sportevenementen van Noord-Nederland, Outdoor Tolbert, en de Stuurgroep Westerkwartier Paardenkwartier zijn een innige samenwerking aangegaan. Doel is mede de bestuurders van de nieuwe gemeente Westerkwartier er van te overtuigen dat in deze gemeente ‘de rode loper’ uitgelegd moet worden, om onder andere een positief vestigingsklimaat voor hippische bedrijven te realiseren. Dit alles onder het motto. “Samen bouwen aan een aantrekkelijk hippisch Westerkwartier”.

Hippisch Tolbert uit isolement halen

“Wij willen de hippische wereld uit het – vooral politiek gezien – zelfgekozen isolement halen. De hippische sector is een economische factor van betekenis geworden. Het Westerkwartier heeft alles in zich om in verschillende opzichten in economisch opzicht volop van deze sector te profiteren”, volgens Ella Huizinga, die als projectmanager zeer nadrukkelijk bij zowel Outdoor Tolbert als de initiatiefgroep Westerkwartier Paardenkwartier betrokken is.

Politiek café

“Vanuit Outdoor Tolbert kunnen wij de Stuurgroep Westerkwartier Paardenkwartier een podium bieden. Daarom organiseren wij o.a. ook een politiek café, waarin wij de politieke partijen die nu druk bezig zijn hun verkiezingsprogramma’s te schrijven voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen willen overtuigen volop aandacht te hebben voor deze sector. Op termijn zal in de nieuwe gemeente niet alleen een zekere mate van krimp optreden, maar ook zullen veel kleinschalige agrarische bedrijven hun activiteiten beëindigen. Het zijn juist de hippische bedrijven die de geëigende partners zijn om die vrijkomende ruimte in te vullen”, zegt Huizinga.

Bouwstenen voor infrastructuur

De voorzitter van Westerkwartier Paardenkwartier, Sietse van Dellen, onderstreept dat: “We willen de bouwstenen leveren om samen met de gemeentelijke en provinciale politiek een infrastructuur neer gaan zetten waardoor bedrijven in onze sector zich op voorhand welkom voelen in deze regio. Dit gebied met zijn fraaie coulisselandschap leent zich niet voor een grootschalige landbouw met megastallen. Daarnaast zal er in de planologie van dit gebied rekening gehouden moeten worden met zowel de sportieve als recreatieve hippische sportbeoefening. Er zijn plannen om vele hectares natuur te gaan ontwikkelen. Prachtig, maar daarin zal ook ruimte moeten worden gerealiseerd voor ruiterroutes”, aldus Van Dellen.

Gemeente en provincie overtuigen

Huizinga: “Wij hopen in staat te zijn de gemeentelijke en provinciale politiek op de locatie van Outdoor Tolbert te overtuigen van het belang van onze sector. De uitkomst van deze bijeenkomst zou moeten zijn dat we de politiek er van overtuigen dat we samen moeten werken aan een levensvatbare nieuwe gemeente. De hippische sector kan aan die levensvatbaarheid een belangrijke bijdrage leveren. Dan moeten gemeente en provincie wel mee willen werken aan het creëren van een bestuurlijke infrastructuur, waarin onze sector een belangrijke plaats inneemt. Daarom hebben we ook gekozen voor het motto “Samen bouwen aan een hippisch Westerkwartier”.

Café

Het politiek café wordt gehouden op vrijdag 21 september en start om 15.00 uur. De locatie is de HJC Manege in Tolbert. Meer informatie kunt u verkrijgen bij: Ella Huizinga, 06-25250354 of op de site https://www.jumpingoutdoortolbert.nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio