15.6 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

Gemeente sluit nieuwe overeenkomsten met Mensenwerk Hogeland en MEE Noord

Hogelandsters kunnen ook vanaf 1 januari 2024 bij Mensenwerk Hogeland terecht voor gratis hulp en ondersteuning. Wethouder Karen Hansems ondertekende hiervoor de nieuwe overeenkomst Basisondersteuning. Dit deed ze samen met Johan Brongers. Hij deed dit namens de Tintengroep (waar Mensenwerk Hogeland onderdeel van is). De overeenkomst geldt voor vier jaar. Er is een mogelijkheid om het te verlengen tot maximaal acht jaar.

“In de afgelopen jaren is Mensenwerk Hogeland een belangrijke partner geweest. Door hun directe contacten met inwoners en andere partijen, weten ze goed wat er speelt“, zegt wethouder Karen Hansems. “Onze inwoners kennen Mensenwerk Hogeland en weten de medewerkers goed te vinden. We bouwen voort op wat er al is en samen leggen we nog meer de focus op samenredzaamheid en positieve gezondheid. Wij zijn blij dat zij dat de komende jaren ook blijven doen.”

Aflopend contract Mensenwerk Hogeland

Het contract tussen de gemeente en Mensenwerk Hogeland liep eind vorig jaar af. Na een aanbesteding in 2023 is de nieuwe opdracht gegund aan Mensenwerk Hogeland. Zij leveren sinds 2018 welzijnswerk in de gemeente Het Hogeland.
Marcel van Leeuwen, directeur van de organisatie: “We zijn blij dat we ons werk voor de inwoners van de gemeente Het Hogeland met deze vernieuwde overeenkomst voort kunnen zetten. We gaan vol enthousiasme door met het versterken van de samenredzaamheid en het welzijn van de inwoners van Het Hogeland.”

Onafhankelijke cliëntondersteuning door MEE Noord

Naast het perceel voor de basisondersteuning, was er ook een perceel voor onafhankelijke cliëntondersteuning in de aanbesteding. Deze aanbesteding is door de gemeente gegund aan MEE Noord. MEE Noord biedt onafhankelijke hulp en ondersteuning aan mensen met een zichtbare en niet-zichtbare beperking, zodat iedereen mee kan doen in de samenleving. Alle Hogelandsters kunnen gratis terecht voor ondersteuning bij MEE Noord. De gemeente is blij met hun plannen en expertise en kijkt uit naar een mooie samenwerking voor de komende vier tot acht jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio