7.5 C
De Bilt

‘Pekela Actief!’: lancering nieuw digitaal platform

Bé Schollema, wethouder gemeente Pekela, lanceerde vandaag het nieuwe digitale platform ‘Pekela Actief!‘. Het platform is een verzamelplaats voor alles wat met actief zijn in Pekela te maken heeft.

Het ontstaan van Pekela Actief

In Pekela zijn veel sportverenigingen actief en het hele jaar door zijn er activiteiten. Er was nog geen plek waar dit allemaal gebundeld werd. Schollema: “Samen met welzijnsorganisatie De Badde zijn we als gemeente daarom het platform ‘Pekela Actief!’ gestart. Hier vind je alles over wat er gebeurt in de gemeente op het gebied van sport, cultuur en welzijn. Denk daarbij aan sportlocaties, -verenigingen en activiteiten, het cultuuraanbod en alles over een gezonde leefstijl.” 

Iedereen kan meedoen

Het platform is er voor alle inwoners van Pekela. Schollema legt uit: “Als gemeente vinden we het erg belangrijk dat iedere inwoner mee kan doen. Ook als je (tijdelijk) niet voldoende geld hebt om bijvoorbeeld lid te worden van een sportvereniging of een muziekles te volgen. Daarom zijn er verschillende voorzieningen beschikbaar om daarbij te helpen, bijvoorbeeld het Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Leergeld en het Participatiefonds. Ook daar is op het platform meer informatie over te vinden.” 

Ideeën zijn welkom

Op ‘Pekela Actief!’ worden doorlopend de nieuwste activiteiten geplaatst. Inwoners met een toevoeging voor het platform, bijvoorbeeld een activiteit, een nieuwe sportclub of een goede tip voor de welzijnspagina mogen zich melden via r.beertema@debadde.nl of a.schreuder@pekela.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio