27.9 C
De Bilt

Problemen aan De Blink in Uithuizen kennen verschillende oorzaken

Sinds ruim een week hangt er een sterke stank rondom het haventje aan De Blink in Uithuizen. De gemeente heeft verschillende meldingen gekregen, is op de hoogte van de problemen en werkt nu aan een oplossing. Er lijken verschillende problemen te spelen die hier mogelijk de oorzaak van zijn. Voor een deel zijn de oorzaken nu bekend en kunnen meteen opgelost worden. De rest is nog in onderzoek.

3 problemen aan De Blink

Voor zover nu bekend, spelen er drie problemen aan De Blink. Of deze verband met elkaar hebben of los staan van elkaar, is nog niet helemaal duidelijk. Ten eerste komt er water uit de kademuur. Waterbedrijf Groningen heeft op verzoek van de gemeente op dinsdag 1 november de afsluiter tijdelijk dichtgezet en het lijkt erop dat de waterleiding lek is. Waterbedrijf Groningen lost dat naar verwachting deze week op.

Ten tweede hangt er een sterke stank rondom De Blink. Dit lijkt niet samen te hangen met de lekkage aan de kademuur. Wel zorgt dit water voor een vieze aanslag op de traptreden, die de trap ook glad maakt. Vandaar dat de trap afgezet is. De traptreden worden zo snel als mogelijk schoongemaakt.

Stank mogelijk veroorzaakt door vuil water

De stank heeft mogelijk te maken met het derde probleem: er drijven dode vissen, rottend kroos en andere viezigheid in het water. De dode vissen zijn inmiddels verwijderd en het kroos, de takken, bladeren en eventueel zwerfafval worden deze week uit het water gehaald. Hopelijk lost dit het stankprobleem ook op. Zo niet, moet verder gezocht worden naar de oorzaak. De gemeente gaat in overleg met het Waterschap Noorderzijlvest om voor een permanente oplossing te zorgen voor eventuele problemen die er met de waterkwaliteit zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio