14.2 C
De Bilt
zaterdag, 13 juli 2024

Raad Midden-Groningen bezoekt Zuidbroek: een dag met nieuwe ideeën en inzichten

Afgelopen zaterdag was de gemeenteraad van Midden-Groningen op bezoek in het dorp Zuidbroek. Dit in het kader van de dorps- en wijkbezoeken die de raad regelmatig aflegt om de gemeente nog beter te leren kennen. In Zuidbroek hebben de raadsleden een rondwandeling gemaakt langs diverse locaties en initiatieven.

Presentaties over initiatieven in Zuidbroek

Aan het begin van de ochtend werden de raadsleden welkom geheten door de Dorpsraad Zuidbroek, die het bezoek heeft voorbereid. Ook was er een presentatie over het project ‘Zonneakkers’ en werden de uitbreidingsplannen van het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum toegelicht.

Tijdens de rondwandeling hebben inwoners de raad verteld over onder andere het nieuwe jeugdcentrum, de passantenhaven, het voormalige Kantongerecht, de plannen bij het ijsbaanterrein en het idee voor een nieuwe speeltuin in ‘Trein & Tram’-thema. Afsluitend was er een lunch in dorpscentrum De Broeckhof, waarbij Stichting 50+ zich voorstelde.

Positieve indruk

Doel van het bezoek was om als raad een indruk te krijgen van wat er in het dorp leeft en speelt. ‘Dat is ruimschoots gelukt. De inwoners van Zuidbroek hebben het dorp écht op een positieve manier op de kaart gezet. Er zijn veel mooie plannen en initiatieven. De kennis die we hebben opgedaan kunnen we nu meenemen in de raad. We blijven als raad natuurlijk ook graag met de inwoners in gesprek,’ aldus raadslid Arlette Dewnarain, gastvrouw vanuit de raad bij het bezoek.

Zesde dorps- en wijkbezoek

Het bezoek aan Zuidbroek was het zesde dorps- en wijkbezoek van deze raad. De raadsleden hebben eerder al Noordbroek, Woldwijck, Kolham, de Schilddorpen (Hellum, Overschild, Schildwolde, Siddeburen, Steendam en Tjuchem) en Meeden en Muntendam bezocht. In de komende periode zal de raad ook langsgaan in andere dorpen en wijken in de gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio