15.7 C
De Bilt

Regeling versterking winkelcentra Westerkwartier groot succes

Westerkwartier – De regeling voor het versterken van de winkelcentra in de gemeente Westerkwartier is een groot succes. Zo kregen meer dan 30 winkels subsidie om hun gevels te verbeteren. In totaal gaat het om een subsidiebedrag van meer dan € 210.000. De regeling liep twee jaar en duurde tot eind 2022. De regeling bestond voor de winkelgebieden van Leek, Marum, Grijpskerk, Grootegast en Zuidhorn.

Aanpassingen winkelgevels in winkelcentra

In totaal vroegen 31 winkels een subsidie aan voor het verbeteren van hun gevels. Twaalf daarvan zijn nu uitgevoerd. De andere negentien gevels moeten nog worden aangepast. Dit komt omdat er een tekort is aan vakmensen zoals timmermannen en schilders. De verwachting is dat die gevels later dit jaar zijn aangepast.

Verplaatsing winkels

Naast het verbeteren van gevels, was er ook een regeling voor het verplaatsen van winkels. Het gaat dan om winkels die buiten het winkelcentrum zitten maar daar wel graag naartoe willen. Twee winkels in Zuidhorn verhuisden naar het centrum. Vijf andere winkels hebben subsidie gekregen om hiervoor een plan te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio