7.2 C
De Bilt

Rijscholen worstelen met hoge brandstofprijzen

De prijzen van brandstof zijn fors gestegen door de toenemende inflatie. Toch verhogen niet alle rijscholen meteen hun tarieven. Op de websites van diverse rijscholen uit Groningen zijn verschillen in de prijzen van rijlessen en lespakketten te zien.

Wel of geen verhoging?

Wie een auto bezit, merkt het regelmatig bij de pomp: de prijzen van brandstof gaan als een raket omhoog. Verschillende rijschoolhouders in Groningen gaan daarom de prijzen verhogen, maar niet iedereen wil daar aan. Zo heeft Rijschool Groningen nog geen verhogingen doorgevoerd. Veel andere Groningse rijscholen kijken het ook nog even aan, maar sommigen hebben de tarieven voor nieuwe leerlingen inmiddels met gemiddeld 2 euro per les verhoogd.

Rijscholen in zwaar weer

Rijscholen hebben het de laatste jaren niet makkelijk. Eerst waren ze een half jaar uit de running vanwege de coronamaatregelen en nu hebben ze te maken met de stijgende brandstofprijzen en een personeelstekort. Tel daarbij op dat het uurloon geen vetpot is en de concurrentie in Groningen tamelijk fors is. Wie een stijging van de brandstofprijs te snel doorvoert, kan ervoor zorgen dat toekomstige leerlingen sneller een andere rijschool kiezen.

Van rijles naar rijonderwijs

Daarnaast is de kwaliteit van rijlessen in het algemeen de afgelopen tijd afgenomen. Om te zorgen dat de kwaliteit van het rijonderwijs verbetert, heeft het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) een aantal maatregelen uitgewerkt om misstanden in de branche te bestrijden. De maatregelen zijn een uitwerking van het advies Van rijles naar rijonderwijs. Voorafgaand aan de uitvoering ervan worden de maatregelen eerst getest door middel van pilots.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio