22.1 C
De Bilt
vrijdag, 12 augustus 2022

Spaarpot Safety-safe voor de speelplek aan De Savornin Lohmanlaan

Groningen Sinds maandag 14 mei stond een maand lang de Safety-safe aan de De Savornin Lohmanlaan in Groningen. De Safety-safe beloont weggebruikers die zich aan de snelheid houden door geld in een digitale spaarpot te stoppen. De buurt bepaalt aan welk doel het totaalbedrag besteed moet worden. Vandaag maakte wethouder Philip Broeksma bekend dat het gespaarde bedrag gebruikt gaat worden voor het opknappen en vergroenen van de speeltoestellen op de speelplek aan de De Savornin Lohmanlaan. In totaal is er 6353,43 euro opgehaald.

Safety-safe

De laan is een 30-km weg, waar veel weggebruikers te hard rijden. Om de verkeersveiligheid te stimuleren startte de gemeente Groningen samen met bewoners het Safety-safe traject. Wethouder Verkeer en Vervoer Philip Broeksma: “Het was de eerste keer dat de Safety-safe, ook wel bekend onder de naam snelheidsmeterspaarpot in de provincie Groningen is gebruikt. We kregen klachten over te hard rijden in de De Savornin Lohmanlaan. Iedereen die zich op de weg aan de snelheidslimiet houdt, zorgt ervoor dat er geld in een digitale spaarpot wordt bijgeschreven. De ervaringen elders in het land zijn positief; gemiddeld wordt een snelheidsreductie van 25% behaald.”

De snelheidsmeter inzet is mogelijk gemaakt door de gemeente Groningen in samenwerking met Verkeerswijzer Groningen. Verkeerswijzer Groningen is een initiatief van de gezamenlijke overheden in de provincie Groningen. Onder deze naam organiseren zij verkeersveiligheidscampagnes en educatie-activiteiten om het aantal verkeersslachtoffers verder terug te dringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio