-2.1 C
De Bilt

Schadeafwikkeling Solwerderstraat-Oost

Appingedam – Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Appingedam heeft besloten om de schade van de bewoners van de Solwerderstraat-Oost, die zij hebben geleden door de vervanging van de damwand, voor te financieren op basis van het definitieve schaderapport van een onafhankelijke schade-expert.

 

Afgelopen zomer heeft de gemeente Appingedam de damwand van het Damsterdiep, ter hoogte van de Solwerderstraat, laten vervangen door een aannemersbedrijf. Bij het plaatsen van de ankers van deze damwand ontstonden dusdanig veel trillingen dat dit schade veroorzaakte aan de woningen en erven van de aanwonende bewoners. Deze schade is gemeld bij de gemeente.

 

Onafhankelijk schade-expert

De aannemer heeft de schades aan deze woningen laten opnemen door een onafhankelijke schade-expert. De afgeronde schadeopnames worden op korte termijn verwacht. De gemeente heeft de aannemer voor deze schade aansprakelijk gesteld.

 

Het zal echter nog enige tijd vergen, voordat de verzekeringsmaatschappijen de financieel juridische behandeling hebben afgerond. Wethouder Lea van der Tuin: “Hoe lang dit precies gaat duren is onduidelijk. Omdat we de inwoners daar niet op willen laten wachten, is besloten het schadebedrag voor te financieren. Op deze manier kunnen de inwoners op korte termijn hun schade laten herstellen, zonder dat zij de beoordeling van de verzekeringsmaatschappij hoeven af te wachten.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio